Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

Ontdek de wandelroute van Erfgoedfestival Apeldoorn 1900!

 

2 september t/m 28 oktober 2018

 

De komende weken staat de binnenstad bol van nostalgie! Erfgoedfestival Apeldoorn 1900 gaat zondag 2 september van start met als thema werk & ambacht. In het kader van dit event is er een bijzondere wandelroute uitgestippeld in het centrum…


Nostalgie ten top

Bij tal van ondernemers en in de gezellige straten van de binnenstad vind je historie in zijn puurste vorm. Uit de collectie van CODA Archief zijn allerlei oude foto’s en films met de daarbij behorende bijbehorende verhalen opgevist. Deze zijn vanaf 2 september te bewonderen in de binnenstad. 


Jugendstil

Een team van kunstenaars uit Apeldoorn en Deventer heeft zich in het zweet gewerkt om de etalages van 40 ondernemers in de binnenstad te voorzien van de meest prachtige Jugendstil-elementen. Denk aan illustraties vol sierlijke planten en bloemen, verfijnde handlettering met natuurlijk een vette knipoog naar de huidige onderneming. 

 


Ontdek het oude Apeldoorn!

Bovenstaande ingrediënten hebben geresulteerd in een mooie route waarbij je een stukje Apeldoorn in de 20e eeuw ontdekt. Welke ambachten was Apeldoorn vroeger rijk? Herken je nog delen van het hedendaagse Apeldoorn terug in de beelden van vroeger? En vergeet vooral niet bij de winkels naar binnen te gaan, want daar kun je de gratis wandelroute en een setje historische ansichtkaarten ophalen.


Tijdens de kick-off van Apeldoorn 1900 op zondag 2 september kun je om 14:00 uur met een gids van het Apeldoorns Gidsen Collectief meewandelen. Hij neemt je mee op reis door Apeldoorns historie! De wandelroute is gratis te verkrijgen bij alle 40 deelnemers en hier te downloaden. Wil je meer informatie over Apeldoorn 1900 en de kick-off? Lees meer >>

 


Kunstenaars 

Onderstaande kunstenaars hebben fantatisch werk verricht voor Erfgoedfestival Apeldoorn 1900!
 

 


 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!