Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

VOF de Kunst op 'ik ben lekker stout' festival in Gigant

Een ode aan Annie MG Schmidt met de films en de liedjes


Op 20 mei brengen wij een ode aan één van Nederlands grootste schrijfsters ooit; Annie M.G. Schmidt. Een feestelijk festival voor jong en oud waar de verhalen, gedichten en liedjes, op de geboortedag, van deze koningin van de poëzie en proza centraal staan. Zo is er een uitgebreid filmprogramma met de films: Minoes, Pluk van de Petteflet, Abeltje, Wiplala en verzorgt VOF de Kunst een eerbetoon aan Annie M.G. Schmidt met een optreden in onze popzaal! Waar zij een warm familieconcert geven voor jong en oud! En sluiten we de dag afmet de “Ja zuster, nee zuster” – Sing a Long Cinema. En valt er in Gigant nog veel meer te beleven zoals o.a. een pyjamaontbijt en een Stampertjes buffet!
Het ‘ik ben lekker stout festival’ start om 9.00 en eindigt rond 18:00.

 

Een Combiticket voor het concert van VOF de Kunst + 1 film naar keuze kosten €15,-/€10,- (kinderen t/m 13 jaar). Kaarten voor de “Ja zuster, nee zuster” – Sing a Long Cinema zijn apart verkrijgbaar en kosten €9,-/€7,- (Vrienden van Gigant). 
Tickets en meer info aan de kassa van Gigant (Nieuwstraat 377, Apeldoorn) of online via www.gigant.nl¬

 

VOF DE KUNST FAMILIECONCERT 
In dit concert brengt VOF de Kunst een mix van hun kinderrepertoire en mogen een paar ‘grote mensen hits’, uiteraard niet ontbreken! Een warm familieconcert voor jong en oud!

 

In 1983 werd VOF de Kunst opgericht, met gezicht van de band Nol Havens. Direct na hun oprichting bestormden zij de Nederlandse hitlijsten met het nummer ‘Suzanne’ en stonden ze vele weken op nummer 1. 'Suzanne' blijkt een internationale hit en zo reist VOF de Kunst in 1984 als The Art Company maandenlang door bijna alle Europese landen. Enkele jaren later wordt dit succes nog eens dunnetjes over gedaan met 'Eén kopje koffie' geschreven door Erik van Muiswinkel. Er volgde een lange periode waarin de band veel bekendheid verwierf met zijn kinderconcerten. Wat aanvankelijk bedoeld was als een vriendelijk eerbetoon van VOF de Kunst aan het prachtige oeuvre van Annie M.G. Schmidt, leidde tot een serie zeer succesvolle Kinder-CD’s (o.a. Dikkertje Dap en De lapjeskat) en theatervoorstellingen.

---------------------------------------------------------
De leukste films naar de verhalen van Annie M.G. Schmidt terug op het witte doek!
Ter ere van de geboortedag van Annie M.G. Schmidt, (*20 mei 1911 - + 21 mei 1995) brengt In the Air filmdistributie i.s.m. diverse bioscopen en filmtheaters in Nederland de filmklassiekers “Minoes”, “Pluk van de Petteflet”, “Abeltje”, “Wiplala” en “Ja zuster Nee zuster”, terug naar het witte doek. 
Op 20 mei vertoont Gigant al deze titels tijdens het festival “Ik ben lekker stout”. Een mini – film & muziek festival dat geheel in het teken staat van de mooie verhalen, liedjes, poëzie & proza die geschreven en bedacht zijn door Annie M.G. Schmidt.

---------------------------------------------------------
JA ZUSTER NEE ZUSTER - SING A LONG CINEMA
Het is tijd om luidkeels mee te zingen met alle klassiekers die in de hilarische film ‘Ja zuster Nee zuster’ aan bod komen. Haak in, zwier en zing mee met klassiekers als ‘Twips’ en “M’n opa”. Op advies van uw doctor, wordt u begeleidt door onze eigen doctor en zuster ;)

DE FILM - Het is een gezellige bedrijvigheid in rusthuis Klivia. De Ingenieur is druk bezig met uitvinden. Jet is lekkere hapjes aan het klaarmaken en zuster Klivia kibbelt met huurbaas Buurman Boordevol door de telefoon over overlast. Een ontploffing in de kelder van het rusthuis maakt een drastisch einde aan dit gesprek: de strijd tussen Buurman Boordevol en zuster Klivia is in volle hevigheid losgebarsten. 
Met o.a. Loes Luca, Tjitske Reidinga, Waldemar Torenstra, Paul de Leeuw 

---------------------------------------------------------
PYJAMAONTBIJT | AANVANG 9:00 | €5,-
Voor onze jongste filmbezoekers is er 20 mei een Pyjamaontbijt! Na het ontbijt kruipen we onze filmzaal in en beleven we spannende avonturen bij Wiplala of Minoes! 
Neem je jouw knuffel ook mee? 
Het Pyjamaontbijt is alleen beschikbaar bij Wiplala of Minoes. 


STAMPERTJES BUFFET | AANVANG 16:00 | €5,-
Na zo’n dag pret zijn de magen hongerig! Dus willen we Patat met appelmoes, Ranja met een Rietje en een ijsje toe. Schuif aan en eet mee! 
Het Stampertjes buffet is alleen beschikbaar bij Abeltje of Pluk van de Petteflet. 

---------------------------------------------------------
PROGRAMMA
9:00 Pyjamaontbijt*
9:45 Wiplala
10:15 Minoes 
12:00 V.O.F. de Kunst
13:30 Abeltje 
13:45Pluk van de Petteflet 
16:30 Stampertjesbuffet!*

17:00 Ja Zuster Nee Zuster – Sing Along

*Het Pyjamaontbijt & het Stampertjesbuffet zijn optioneel te bestellen bij de betreffende voorstellingen. I.v.m. inkoop kan het pyjamaontbijt & het Stampertjes buffet tot 19 mei 16:00 gekocht worden.

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!