9 x vintage en tweedehands shoppen in de binnenstad

Tweedehands shoppen is altijd een goed idee. Het is goedkoop, origineel en harstikke goed voor het milieu. Wanneer je investeert in tweedehands artikelen, geef je al bestaande items een nieuw leven. Er hoeven geen nieuwe grondstoffen voor aangedaan te worden en het belandt niet ergens op een berg afval. En daar waar tweedehands voorheen nog gelijk stond aan ‘afdankertjes’, is het de dag van vandaag helemaal hot.

 

De Apeldoornse binnenstad biedt tal van plekjes om vintage en tweedehands items te scoren. Wij zetten ze voor je op een rijtje!


PlanC

In de Stationsstraat vind je Plan C, een walhalla voor liefhebbers van vintage sportkleding. Eigenaresse Caroline biedt een brede collectie authentieke vintage sportartikelen die gefabriceerd is in de periode 1961 - 1986. Denk aan tennisartikelen, wintersportkleding, campingattributen en badkleding… en alles in Mint conditie! Dat betekent dat het nieuw en ongedragen is. 

 

Stationsstraat 30c
 


ReShare Store

Onlangs opende de ReShare Store van het Leger des Heils officieel haar deuren. In deze eigentijdse, frisse tweedehands kledingwinkel vind je kwalitatief goede tweedehands kleding en accessoires voor kleine prijsjes. Ook kun je je kleding meenemen en het direct doneren aan het Leger des Heils. 

 

Brinklaan 134

 


RePop Apeldoorn

Op zoek naar een unieke eyecatcher voor in je woonkamer? Neem dan eens een kijkje bij RePop, een winkel vol prachtige vintage- en designmeubelen uit de jaren ’60 en ’70. Naast vintage design klassiekers kun je er ook terecht voor nieuw design zoals Louis Poulsen lampen en Carl Hansen & Søn meubelen. 

 

Hoofdstraat 32

 


Kringloop Apeldoorn Centrum

De kringloopwinkel is natuurlijk bij uitstek geschikt om tweedehands parels te scoren. De meeste kringloopwinkels bevinden zich buiten de binnenstad, maar wist je dat we er ook één in de binnenstad hebben? Kringloop Apeldoorn Centrum biedt meubelen, (woon)accessoires, fietsen, boeken en een mooi gedeelte met goedkope tweedehands kleding.

Kanaalstraat 36-38

 


Appel & Ei

In de Asselsestraat vind je Appel & Ei, een winkel waar tweedehands (merk)kleding wordt verkocht  op eersteklas wijze. Het concept is uniek: je kunt hier op ieder moment van de dag je kleding, schoenen of accessoires ter verkoop inbrengen. Appel & Ei prijst je artikelen en hangt het vervolgens zes weken in de winkel ter verkoop. Hoe leuk!

 

Asselsestraat 67

 


Mansion24

Wist je dat er in de kelder van beleveniswinkel Mansion24 een bonte verzameling vintage meubelen staat? Je kunt hier niet alleen terecht voor een borrel, mannenkleding, accessoires en muziek, ook voor vintage meubelen ben je hier aan ’t juiste adres. Stoelen, banken, wandkasten, lampen, fauteuls en accessoires – alles is in de basement te koop!

 

Leienplein 5

 


Reborn Fashion

Ben je op zoek naar merkkleding van bekende topmerken als Claudia Sträter en MarcCain maar wil je niet de hoofdprijs betalen? Loop dan zeker even naar binnen bij Reborn Fashion. Hier vind je net niet nieuwe en betaalbare kwaliteitskleding en accessoires. Hulp nodig? Trude en Doriet helpen je graag.

 

Asselsestraat 56

 


MAEKBAAR

In de Nieuwstraat vind je MAEKBAAR. In eerste instantie is het een ‘groene kapsalon’ waar gebruik wordt gemaakt van duurzame haarkleuringen en natuurlijke haarverzorging/make-up. Daarnaast kun je er terecht voor de tofste vintage meubelen, kleding, schoenen en accessoires. Zeker de moeite waard!

 

Nieuwstraat 161

 


The Vintage Gallery

Dé plek in Apeldoorn voor verzamelaars van Vintage Costume Jewelry en Art Deco & Art Nouveau. In The Vintage Gallery zijn er vele mooie voorwerpen bijeengebracht op het gebied van vintage sieraden en Art Deco, Art Nouveau & Design interieurs. Daarnaast vind je er de meest prachtige vintage tassen, hoeden, zonnebrillen en fashion.