Verbouwing winkelcentrum De Oranjerie

De Oranjerie is het winkelcentrum in het hart van Apeldoorn. Op dit moment ondergaat het twee verdiepingen tellende winkelcentrum een ingrijpende opknapbeurt, en het prachtige eindresultaat komt steeds dichterbij. Tijd voor een update!

 


Geschiedenis

De Oranjerie werd gebouwd in 1994 en wordt nu, 25 jaar later, helemaal klaargemaakt voor de toekomst van het shoppen. De verbouwing vindt plaats onder supervisie van de Londense architect Dunnet Craven en startte eind 2017. De werkzaamheden aan de ingang van de Hoofdstraat zijn inmiddels helemaal afgerond. En het resultaat mag er wezen! Hieronder zie je een foto van voor- en na de verbouwing. 
 
 

Ingang Mariastraat

De werkzaamheden aan de andere ingang aan de Mariastraat zijn momenteel in volle gang en worden deze zomer afgerond. Je kunt de Oranjerie nu betreden via de hoofdingang t/m Villa Chocola. Binnenkort komen er kijkgaten in de bouwhekken, zodat je af en toe kunt spieken hoe de verbouwing ervoor staat. De verbouwers hebben nu de volledige focus op het leggen van de vloer en het renoveren van de toiletmogelijkheden in het pand.

 


Winkels in de Oranjerie

Dacht je dat alle winkels gesloten waren gedurende de verbouwing? Zeker niet! New Yorker, Only, Holland & Barrett, Name It, Noppies, Just a Joke, Jeans Centre en Villa Chocola zijn namelijk gewoon geopend voor publiek. Shoppen kan dus ondanks de verbouwing ook gewoon in de Oranjerie.
 

Nieuwkomers

Er wordt niet alleen gewerkt aan een fysieke opknapbeurt, ook de invulling van de nieuw panden krijgt steeds meer vorm. Damesmodewinkel Mango, outletstore TK Maxx én outdoorwinkel Bever gaan zich namelijk vestigen in het overdekte winkelcentrum. Daarnaast is er in de vernieuwde Oranjerie meer ruimte voor pop-up stores en andere activiteiten. Good to know: naar verwachting wordt de vernieuwde Oranjerie opgeleverd in het najaar van 2019.