Street Art Festival 

Zondag 1 juli - Centrum Apeldoorn

Het Marktplein van Apeldoorn vormt zondag 1 juli 2018 wederom het decor van het Street Art Festival Apeldoorn met een gevarieerd programma voor jong en oud. Doe mee met wervelende dancebatlles, leer de beste tips en tricks van de toppers uit de freestyle voetbalscene en vertoon je eigen kunsten tijdens het straatvoetbaltoernooi. 

 

Straatkunst

Tijdens het Street Art Festival zijn de leden van Lastpak Rotterdam aanwezig, een groep van meerdere straatkunstenaars die al meer dan tien jaar bestaat en een reeds gevestigde naam in de street-art wereld is. Ze houden zich het meest bezig met live schilderen op festivals, tentoonstellingen en andere gelegeneden om iets te vieren. Doordat ieder lid van Lastplak een eigen stijl heeft, geeft de combinatie van meerdere leden een geestige kleurexplosie waar je niet snel op uitgekeken raakt. Benieuwd geworden? Op zondag 1 juli kun je ze live aanschouwen op het Marktplein!

 


Dancebattles

Tijdens het Street Art Festival wordt het Marktplein omgetoverd tot heuse dancebattles arena voor freestyle dansers uit Apeldoorn en omgeving. Voor kinderen tot en met 15 jaar is er een breakdance battle en er is een all-style battle voor alle leeftijden. Lees meer >>


Freestyle voetbal

Team Rowdy Heinen en Jasmijn Janssen zijn aanwezig om freestyle shows te geven. Bovendien kun je zelf ook meedoen aan de freestyle voetbalclinic. Je kunt je hiervoor op de dag zelf vanaf 12:00 uur bij het dancepodium inschrijven. 


Museum voor Kunst in de Openbare Ruimte

Helemaal in de stijl van het Street Art Festival kun je je als bezoeker laten rondleiden langs Apeldoornse straatkunst. Je gids? Een rappende rondleider begeleid door een violist. Meedeinend op hiphopbeats nemen ze je mee van muurschildering naar muurschildering en vertellend op poetische wijze alles over het werk en de kunstenaar. 


Benieuwd geworden? Het gehele programma vind je op www.streetartapeldoorn.nl.