Minifestival StadsOase


Van zondag 8 juli t/m 26 augustus vormt het Van Reekumplein (tussen CODA en Gigant) iedere zondag het decor voor de StadsOase: muziek, film, bar, barbecue en cultuur. Dit create-your-own-minifestival stelt zich open voor kleine ondernemers en nieuwe initiatieven om invulling te geven aan deze zondagen van de StadsOase. Dus maak je iets, bak je iets, verbouw je iets, verkoop je iets of geef je les in iets en ga zo maar door dan is dit de perfecte plek om deze zomer te staan! 

Livemuziek en optredens

Naast de vele nieuwe initiatieven, trakteert Gigant je iedere zondag ook op live muziekoptredens. Vanaf 15:00 of 17:00 tot 18:00 kun je heerlijk genieten met een drankje van de buitenbar in je hand van de zondagmiddagbandjes.


stadsoase apeldoorn

Praktische informatie

  • Tijd: 14:00 - 22:00 uur
  • Gratis toegang!
  • Locatie: Van Reekumplein

Zondag 8 juli 2018 met o.a. Starfish + IVY

IVY
In zijn eentje zet YVI het ego opzij, waardoor pure, ontwapenende eerlijkheid overblijft. YVI schrijft verhalende, melancholische, maartroostende songs over onzekerheid, twijfel en verdriet. Zijn stem en liedjes doen denken aan Damien Rice en Glen Hansard, met invloeden van Bon Iver en Elbow. 
IVY speelt van 15:00 tot 16:00 uur.

 

Starfish
Met hun zonnige mix van ska, punk en reggae nemen de vier jongens van Starfish je direct mee naar het strand. Met hun roots in de IJmond aan de Noord-Hollandse kust is dat ook niet zo gek. Deze guys ademen gewoon de zee en het zomerse strandleven, en weten dit om te zetten in een explosieve party waarbij de slippers door de lucht vliegen!
Starfish speelt van 17:15 tot 18:15 uur.

 


Zondag 15 juli 2018 met o.a. Chainska Brassika + DJ Socrates

Dit ondeugende, achtkoppige clubje uit Londen kent elkaar al sinds hun schooltijd en weet sindsdien massa's mensen te bewegen met hun aanstekelijke ska. The Skatalites noemden hen “een van de meest indrukwekkende en veelbelovende nieuwe ska-acts”. Heb je zin om te skanken, dan weet je waar je moet zijn op 15 juli! 
Chainska Brassika speelt van 17:15 - 18:15 uur.


Zondag 22 juli 2018 met o.a. L'Eclair

 

In 2015 zetten het Zwitserse L'Eclair zijn eerste stappen als duo in Londen, maar terug in thuisstad Genève voelen ze de noodzaak uit te breiden. De band die daaruit ontstaat laat zich inspireren door groove en krautrock uit de 70's. Denk aan cheesy erotische soundtracks, tribal grooves en Duitse dance versmolten tot een homogeen resultaat, de smeerpasta voor je dagelijkse muzikale boterham. 
L’Eclair speelt van 17:15 - 18:15 uur.


 

Zondag 22 juli 2018 met o.a. Eva van Pelt + Power To The Pipo

 

Eva van Pelt
Een bijzonder moment van intimiteit creëren met muziek. Eva van Pelt stelt zich met haar concert voor één tot doel om dichterbij haar publiek te komen dan ooit tevoren.
Eva van Pelt speelt om 15:00 uur.


Power To The Pipo
Power to the Pipo knalt, bralt, wankelt en valt...om weer op te staan en nog harder te gaan!? Hun energieke brouwsel van rauwe funk, eigenwijze jazz en explosieve improvisatie zorgt ervoor dat je na één nummer al verkocht bent. 
Power To The Pipo speelt van 17:15 tot 18:15 uur.

 


Zondag 5 augustus 2018 met o.a. Cookhouse

De band rondom de Haagse broers Jeroen en Ronald Hendriksen gaat sinds dag één als een speer. Vanaf het moment dat debuutsingle 'In Another Life', een moderne folk pop classic met internationale allure, verscheen, hebben de broers geen dag rust gehad. Ook nieuwe single 'Choices' heb je vast en zeker al voorbij horen komen op de radio. Cookhouse weet live ook te overtuigen. Ze waren niet voor niets één van de meest geboekte bands tijdens de Popronde van 2017. 
Cookhouse speelt van 17:15 tot 18:15 uur.Zondag 12 augustus 2018 met o.a. Sam Green and The Midnight Heist

Sam Green is een Britse muzikant die je zowel solo als met band kan verrassen, en op de StadsOase verwachten wij hem met zijn band The Midnight Heist! De muziek die Sam met zijn band maakt is eclectisch en vooruitstrevend met een stevige basis in roots en americana. Zijn dynamische vocale stijl en virtuoze benadering van de gitaar komen samen om verhalen te vertellen over liefde, pijn en verlossing en onderwerpen als reizen, sociale ongerechtigheid en antikapitalisme aan te snijden.
Sam Green and The Midnight Heist speelt van 17:15 tot 18:15 uur.Zondag 19 augustus 2018 met o.a. Thaïti + Silent Poetry Disco

 

Thaïti
Rete dansbare worldbeat met invloeden uit de R&B, Post-punk en 80’s disco. Bewapend met percussie, synths, vibey vocals en een gezonde liefde voor zweterige grooves en hooks weet Thaïti overal een ‘gran-fiesta’ achter te laten! Thaïti speelde o.a. als support-act voor bands als Kakkmaddaffakka en Zitakula. Na hun bruisende festival-zomer van 2017 is Thaïti gaan werken aan hun debuut plaat, die in 2018 moet gaan verschijnen. 

 

Silent Poetry Disco
Muziek en woorden stromen direct je ziel in.Laat je innerlijk aanraken door het zwart, het wit en alles wat er tussen zit. Verhaal. Verdwaal. Herken of ontken. Sluit je ogen, open je oren en verbeeld je vooral van alles. Kijk maar, zie maar... Welkom bij de Silent Poetry Disco van Wordbites en welkom bij je zelf.De Silent Poetry Disco van Wordbites is een intieme, radio-achtige performance poetry ervaring waarbij de live muziek en de live gesproken woorden direct je ziel raken via je hoofdtelefoon. Persoonlijk. Pakkend. Prikkelend.

 


Zondag 26 augustus 2018 met o.a. Richard Cejer

 

GIGANT PRESENTEERT EIGEN BIER OP 26 AUGUSTUS TIJDENS EERSTE BIEROASE!

 

StadsOase = BierOase
Al enkele weken wordt er tijdens StadsOase optimaal gebruik gemaakt van de aanhoudende, zinderende zomer. De hoge temperaturen worden dapper getrotseerd en bezoekers dansen zich letterlijk in het zweet. Anderen bewegen zich liever zo min mogelijk en genieten van de artiesten en het gezelschap vanuit één van de zithoekjes of liggend in de schaduw. Wat al deze Oase-zoekers gemeen hebben, is dat ze zich verkoelen met een heerlijk drankje van de bar. Niet zelden betreft het hier de zogenoemde ‘Goudgele Rakker’. Ook wel bekend onder zijn roepnaam ‘bier’ of ‘pils’. Het is onze crew niet ontgaan dat dit een populaire dorstlesser is en wij van Gigant denken dan ook dat bier best wel eens heel groot kan gaan worden. Daarom dopen we de StadsOase op zondag 26 augustus om tot BierOase! Met diverse brouwers en aanbieders van dit goddelijke goedje, waaronder Vedett, Mort Subite, Lagunitas, Hopdonders, Texels en Frankendael, valt er genoeg te proeven en beleven. Naast de zon, kun je uiteraard ook weer chille DJ’s, heerlijke borrelplanken en livemuziek verwachten. Dit keer komen singer-songwriter-rapper Richard Cejer en rockabilly punks Rocker Arms onze muzikale dorst lessen. 

 

 

Gigant’s School Of Hop
Met een knipoog naar het verleden en de blik op de toekomst, lanceert Gigant tijdens BierOase tevens haar eerste eigen bier: School Of Hop! De meesterbrouwers van Veluwse Schavuyt hebben hun oor te luister gelegd bij het kritische panel van Gigantmedewerkers en vertaalden de favoriete smaken naar een uniek blond bier. Speciaal gebrouwen voor Gigant, brengt dit bier het beste van meerdere werelden samen. Dankzij de uitgesproken citrustonen heeft het bier een frisse smaak met een prettig zuurtje. De Japanse hopsoort Sorachi Ace is als bitter- en aromahop verantwoordelijk voor een stevige bite en aangename bitter in de afdronk. De naam van deze eerste worp van Gigant bieren, is ontleend aan het roemruchte Schoolstraat-verleden en een verwijzing naar de hilarische muziekcomedy ‘School Of Rock’. Rock & roll meets filmgeschiedenis dus, waar doet ons dat aan denken…? 

Uiteraard zal Gigant’s School Of Hop verkrijgbaar zijn vanaf het fust, vers afgetapt van de grote ketels van Veluwse Schavuyt. Lokaler ga je het bijna niet krijgen. Proost!

 

Richard Cejer
Singer-songwriter Richard Cejer wordt geïnspireerd door lange roadtrips door Europa met zijn ouders die van heel veel verschillende soorten muziek houden. Vrolijke uptempo nummers worden afgewisseld met gevoelige intieme ballads. Voor de fans van John Mayer, Jake Bugg, Ed Sheeran en Nick Drake en Xavier Rudd.
Richard Cejer speelt vanaf 15:00 uur.

 

 


Meer informatie?

Bekijk de Facebook pagina van StadsOase of het programma van Gigant.