Minifestival StadsOase


Van zondag 9 juli t/m 20 augustus vormt het Cultuurplein (tussen CODA en Gigant) iedere zondag het decor voor de StadsOase: muziek, film, bar, barbecue en cultuur. Dit create-your-own-minifestival stelt zich open voor kleine ondernemers en nieuwe initiatieven om invulling te geven aan deze zondagen van de StadsOase. Dus maak je iets, bak je iets, verbouw je iets, verkoop je iets of geef je les in iets en ga zo maar door dan is dit de perfecte plek om deze zomer te staan! 

Livemuziek en optredens

Naast de nieuwe initiatieven die je daar zal gaan vinden, verplaatst Gigant ook haar zondagmiddagbandjes naar de StadsOase waar je vanaf 16:15 uur heerlijk van kan genieten met een drankje erbij van de buitenbar. Aansluitend zal er ook iedere zondag een Bring-Your-Own-BBQ zijn! De barbecues zullen er al staan je hoeft alleen je eigen eten mee te nemen.

stadsoase apeldoorn

Praktische informatie

  • Tijd: 14:00 - 22:00 uur
  • Gratis toegang!
  • Locatie: Cultuurplein

Zondag 9 juli 2017 met o.a. BLOW trio

Twee saxofoons en een drumstel. Meer hebben de gemaskerde muzikanten van BLOW trio niet nodig om elk publiek op de knieën te krijgen. Liefhebbers van dancemuziek herkennen er de stompende beats en repetitieve ritmes in, jazzfanaten genieten van verregaande improvisaties en wilde uitbarstingen, rock- en metalheads herkennen er dan weer de energie in van hun geliefde genre. De twee saxofoons scheuren als gitaren, of ze pompen als synthesizers, op een bedje van groovy drums. Alles is echt, live, op het moment zelf, from the heart, en dat voelt het publiek.
Van 17:00 - 18:00 uur.

 

Zondag 16 juli 2017 met o.a. Three Little Clouds

Three Little Clouds is een Amersfoortse band die bestaat uit Joèl Soedito, Marijn de Zwart en Tobias de Zwart , zij spelen rap, bas, gitaar en drums. De band combineert HipHop met Funk en Dance waardoor het voor iedereen moeilijk is om stil te blijven staan. Sluit aan bij de FUNK en omarm de dancevibes. Dans & droom op hun zogeheten groovy-funkhop.
Van 17:00 - 18:00.


 

Zondag 23 juli met o.a. PEER

PEER staat voor toegankelijke indie-rock waar de energie vanaf spat: springerige rock met een randje en catchy meezingrefreinen die in het hoofd blijven hangen. Op het podium is de chemie tussen de vier bandleden bijna tastbaar. Volgens VPRO 3voor12 hebben deze jongens de potentie om Nederland te veroveren. 3FM nam de band onlangs op in de lijst van acts die je dit jaar moet zien.
Van 17:00 - 18:00. 

Zondag 30 juli 2017 met o.a. Supermoon

Het fenomeen Moonstruck Future Funk: Een dikke groove, sterke harmonieën en een dosis accenten die je in een rap tempo om de oren vliegen. Dit alles verzorgd door vijf instrumentalisten, waarvan drie de vocalen voor hun rekening nemen. Een smeltkroes van verschillende stijlen die zorgen voor een uniek resultaat. Supermoon is coming for you!
Van 17:00 tot 18:00.

 

Zondag 6 augustus 2017 met o.a. IVAR

Zanger, songwriter en multi‐instrumentalist IVAR ontwikkelde al op jonge leeftijd een voorliefde voor muziek. Via de platencollectie van zijn vader en grootvader kwam hij in aanraking met genres als klassiek, jazz, blues en soul. Zijn eigen sound omschrijft hij zelf als de 'folky side of soul'. Een soulful, warm geluid in combinatie met kalme, akoestische folk en een uptempo groove. Denk aan Bill Withers, Terry Callier en Curtis Mayfield.
Van 17:00 tot 18:00.

 

Zondag 13 augustus 2017 met o.a. Kita Menari

Kita Menari is het geesteskind van zanger Micha de Jonge. De indiepop band is ontstaan nadat Micha tijdens een vakantie in Maleisië een bijna dood ervaring had tijdens een duiksessie, waarna hij besloot het roer om te gooien door zijn energie te focussen op het creëren van muziek die het leven viert.Kita Menari betekent in het Maleisisch 'Wij Dansen' en staat symbool voor die bewustwording.Kita Menari is 5 mei 2017 officieel van start gegaan met de eerste single "Young Lovers". Deze kwam al snel terecht in de UK (plek 34) en NL (plek 5) Virals top 50. Komend jaar zal er nog veel nieuwe muziek van Kita Menari gaan uitkomen.
Van 17:00 tot 18:00.

 

Zondag 20 augustus 2017 met o.a. Noah Guthrie

De bluesy-pop singer-songwriter Noah Guthrie heeft Amerika al veroverd met zijn debuutalbum Among the Wildest Things. Hij is bekend van zijn unieke covers op YouTube en zijn rol in Glee, maar Noah verspreidt nu ook vol overgave zijn eigen muziek. Hij toerde drie keer eerder in Nederland en deed ook headline shows in Duitsland, Engeland en Spanje. Afgelopen september stond hij op het officiële programma van Reeperbahn en eerder toerde hij al met Ed Sheeran en Selena Gomez. In juni verschijnt zijn nieuwe album The Valley.
Van 17:00 tot 18:00.

 

Meer informatie?

Bekijk de Facebook pagina van StadsOase.