Slecht weer tip: CODA voor kids

Slecht weer? In CODA in Apeldoorn beleef je bijzondere verhalen en kun je de wereld ontdekken. Kinderen beleven er de mooiste avonturen, kunnen heerlijk wegdromen, een spannend spel op de allernieuwste Xbox One spelen of gewoon een mooi boek lezen. Ook ouders hoeven ook niet stil te zitten in CODA. Bekijk een overzicht van onze actuele tentoonstellingen en bekijk welke activiteiten er elke week plaatsvinden in CODA.


Beleef de CODA Junior workshops

In het FabLab van CODA Junior doe je mee met de te gekke workshops. Leer programmeren, ontwerp speelgoed, leer lasersnijden of duik in de wereld van het 3D-printen. Zo leer je ook andere enthousiastelingen kennen en kun je jouw projecten delen. Elke woensdag ben je tussen 15.00 tot 17.00 uur van harte welkom in CODA FabLab tijdens de Snuffelmiddag.


Kindermuseum Apeldoorn

Rondom actuele tentoonstellingen in CODA Museum worden superleuke kindertentoonstellingen georganiseerd in CODA Junior en het kinderatelier. Naast kijken naar al het moois mogen kinderen zelf meedenken en werken aan de tentoonstellingen. Ze doen inspiratie op in CODA Museum en kunnen vervolgens zelf aan de slag! Bekijk de actuele kindertentoonstellingen.


CODA Gamezone

In de Gamezone in CODA Junior kun je spelen op de nieuwe generatie spelcomputers; Playstation 4, Wii U en 4 high end pc's. Heel bijzonder is dat er ook twee Xbox One's staan. Maak kennis met het nieuwe gamen en geniet van het beste en nieuwste op gamegebied. Lees meer over de Gamezone.


Nieuw: virtual reality lab

Op safari door de prehistorische natuur, een stadswandeling door de vooroorlogse binnenstad of op ontdekking door verdwenen gebouwen. Virtual Reality laat de gebruiker andere tijden en plaatsen op levensechte wijze ontdekken en beleven. CODA opent op 27 februari als eerste bibliotheek in Nederland een Virtual Reality Lab.

Wat is Virtual Reality?

Virtual Reality (VR) is een door een computer gesimuleerde omgeving waar gebruikers worden ondergedompeld in een levensechte ervaring. De VR- bril sluit de gebruiker af van zijn werkelijke omgeving, zintuigen zicht en gehoor worden geprikkeld! Er worden in de voorjaarsvakantie diverse leuke activiteiten georganiseerd in het kader van de feestelijke opening van het lab. Bekijk het programma.


Wist je dat....

Je in de CODA Bibliotheek letterlijk in een boekenkast kan duiken? Je vliegt dan een glijbaan door en komt uit in CODA Junior!


Meer informatie

CODA Apeldoorn
Vosselmanstraat 299 (Museumingang: hoek Vosselmanstraat/Roggestraat)
7311 CL Apeldoorn
Telefoon: (055) 5268400
Website: www.coda-apeldoorn.nl
E-mail: mail@coda-apeldoorn.nl