Sinterklaasintocht Apeldoorn

Zaterdag 17 november 2018 - binnenstad Apeldoorn

 

Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht… Zorg dat je verlanglijstje vóór zaterdag 17 november 2018 klaar is, want dan zal Sinterklaas Apeldoorn binnentreden! Dit jaar komen de Sint en zijn Pieten echter niet per boot aan.
 


Stoomtrein

De Sint en zijn pieten arriveren op zaterdag 17 november 2018 in Apeldoorn! De Sint laat zijn stoomboot achter zich en komt dit jaar triomfantelijk Apeldoorn binnen per stoomtrein. Na aankomst maakt de goedheiligman samen met zijn pieten weer een feestelijke route door de binnenstad. 


Programma

Voor de intocht per stoomtrein wordt dit jaar flink uitgepakt. Vanaf 10.00 uur starten de activiteiten op het Stationsplein, aan de kant van Bakker Bart. Verwacht o.a. spetterende acts van de dansers van Tim Koldenhof Producties en leuke kids-activiteiten van Monkey Town. Bekijk het Facebook-evenement >>
 

10.00 uur
Start activiteiten Stationsplein. Alle kinderen verzamelen zich met ouders, opa’s en oma’s beneden op het Stationsplein. Het plein wordt zo ingericht dat iedereen de Sint kan toejuichen wanneer hij in Apeldoorn arriveert.

10.30 uur
Verwachte aankomsttijd van Sinterklaas per stoomtrein. Na aankomst rijdt hij op zijn schimmel Amerigo én met een feestelijke optocht door de Hoofdstraat naar het Raadhuisplein.

11.45 uur
Afsluiting op het Raadhuisplein.


Het Pietenorkest

Ook is dit jaar het Pietenorkest weer van de partij in de aanloop naar pakjesavond om het winkelend publiek te voorzien van vrolijke sinterklaasmuziek! Op zaterdag 24 november en zondag 2 december zal het orkest spelen op verschillende locaties in de binnenstad: o.a. het Raadhuisplein, de Korenstraat en het Leienplein. Het Pietenorkest verplaatst zich al spelend door de stad en trakteert de kinderen op strooigoed. Lekker!

Zaterdag 24 november 12.30 - 15.30 uur

Zondag 2 december 12.00 tot 15.00 uur

 


Gratis chocolademelk bij Hema

De Hema haakt op een ludieke manier aan bij de intocht: op 17 november trakteren zij de kinderen in hun winkel tussen 11.00 en 12.00 uur namelijk op warme chocolademelk. Dik verdiend na al dat toejuichen van de Sint!