Proefstraatje goes pink

Koopzondag 1 mei - Van Kinsbergenstraat Apeldoorn


De gezelligste horecastraat van Apeldoorn komt jaarlijks extra tot leven tijdens het preuvenement: ’t Proefstraatje. Deze editie van het jaarlijkse preuvenement staat in het teken van de komst van de Giro d'Italia. Op koopzondag 1 mei ben je van 13.00 tot 23.00 uur van harte welkom. Alle ondernemers uit 't Proefstraatje zijn vertegenwoordigd. Dat wordt smullen!

Het programma
Om 13.00 uur vindt de officiële opening plaats door wethouder Mark Sandmann en om 13.30 uur geniet je van een optreden door Wilco Stronks met koor die samen het Apeldoornse Giro-lied zingen. Daarna is er livemuziek, vinden er dansoptredens plaats én is er straattheater waar je gratis van geniet. 
’t Proefstraatje beschikt over een eigen currency, de zogenaamde ‘proefmunten’, die je bij een volgende editie weer kunt gebruiken.

proefstraatje goes pink apeldoorn kinsbergenstraat giro


De Giro in Apeldoorn

De ronde van Italië in Apeldoorn: dit is er te doen in de binnenstad

We rollen de roze loper uit. Het centrum van Apeldoorn kleurt roze met de komst van het internationale wielerevenement Giro d'Italia. Op donderdag 5 mei maken we kennis met het peloton tijdens de ploegenpresentatie op het Marktplein en op vrijdag 6 mei start het evenement vanuit Omnisport met een 9,8 km lange tijdrit. Weten wat er in de binnenstad omtrent de Giro te doen en te zien is? Bekijk het programma op
 apeldoorn-binnenstad.nl/giro-apeldoorn.
 


Voorspel de winnaars van de Giro-proloog en win prachtige prijzen!

Voorspel de winnaars van de proloog op 6 mei en maak kans op prachtige prijzen! In de winkels in de Apeldoornse binnenstad zijn de deelnameformulieren voor deze actie verkrijgbaar. Op deze deelnameformulieren kun je de nummers 1, 2 en 3 van de Giro-proloog op 6 mei voorspellen. Je ingevulde deelnameformulier kun je tot en met 5 mei in één van de drie bij 2,5 meter hoge roze Giro-brievenbussen in de binnenstad (Raadhuisplein, Leienplein, Oranjerie) deponeren. Meer informatie vind je op apeldoorn-binnenstad.nl/giro-actie.