Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

Natuurfilm WLD vanaf februari in de bioscoop

WILD is de titel van de natuurfilm die vanaf februari 2018 in de Nederlandse bioscopen draait. Een film met beelden die onder andere gemaakt zijn in onze prachtige Kroondomeinen rondom Apeldoorn. 'Een spannende, ontroerende en ook grappige familiefilm die de Veluwe in haar glorie op het grote doek laat zien', aldus de maker de maker Luc Enting uit Ede.

 

Natuurfilm 'WILD' speelt zich af op de Veluwe. Dit natuurgebied is ontstaan in de ijstijd, zo'n 150.000 jaar geleden. Door de eeuwen heen is dit gebied uitgegroeid tot een groot natuurgebied. De film WILD laat onder andere het leven zien van het edelhert, de vos en het everzwijn. Spectaculaire beelden die je normaal niet ziet! De voice-over van deze natuurfilm is ingesproken door André van Duin. 

 

WILD in het kort

In de film volgen we gedurende de vier jaargetijden de verhalen van drie hoofdrolspelers: de vos, het edelhert en het wilde zwijn. We zien de dieren jongen krijgen, die opgroeien naar volwassenheid. Een aangrijpende scene is het moment dat het laatste van drie jonge vosjes door de moeder het nest uitgezet wordt. Kleinere rollen zijn weggelegd voor raaf, buizerd en ijsvogel. Bij de ijsvogel mogen we binnenkijken in het nest en met de buizerd vliegen we mee over de verschillende landschappen van de Veluwe. Al met al spectaculaire beelden die je normaal niet ziet. En niet kúnt zien, omdat Enting speciale toestemming kreeg om te filmen in gebieden die niet toegankelijk zijn.

 

Bron: VUE Cinemas

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!