De Nacht van Apeldoorn

Vrijdag 31 mei 2019 - Apeldoorn Binnenstad 

Op vrijdag 31 mei aanstaande organiseert de Apeldoornse centrumhoreca opnieuw de Nacht van Apeldoorn. Het spetterende stadsfestival deed Apeldoorn in de jaren ’90 al uit z’n voegen barsten en is helemaal terug van weggeweest. Nieuw dit jaar is de wielerronde die aan het stadsevent wordt toegevoegd.

 De wielerronde

In samenwerking met wielervereniging De Adelaar wordt er een spectaculaire wielerronde toegevoegd aan de Nacht van Apeldoorn. Tussen 17.00 en 20.00 uur rijden bekende oud profs achter de derny's hun ronden over het centrumparcours en is er een officiële KNWU dameswedstrijd. De start- en finishplek ligt naast het Leienplein. Met de wielerkoers wordt de aftrap gegeven voor een bruisende en gezellige nacht in Apeldoorn die tot in de kleine uurtjes door gaat op diverse podia op de horecapleinen.

 

Deze oud profs rijden achter de derny's hun ronden over het centrumparcours tijdens de wielerronde van de Nacht van Apeldoorn!

 

• Michael Boogerd 
• Kenny van Hummel
• Maarten den Bakker 
• Bart Voskamp
• Jelle Nijdam
• Fulco van Gulik 
• Erwin Nijboer
• Steven de Jongh 
• Paul van Schalen 
• Marc Lotz 
• Gert Jakobs

 

 

Het parcours

De start- en finishplek is bij het Leienplein, waarna de renners via de Nieuwstraat naar de Mariastraat rijden. Daar slaan ze linksaf de Hoofdstraat op om rechtdoor te rijden tot aan het Caterplein. Voor de terrassen op het midden gaan de renners met een scherpe bocht naar links weer de Nieuwstraat op op om weer terug te komen bij het Leienplein. Kortom: een korte route dwars door het centrum voor optimaal vermaak!Muziekprogramma

Op de diverse horecapleinen in de binnenstad word je tussen 16.00 en 01.00 uur getrakteerd op de meest toffe live-optredens, dj's en andere acts. De toegang voor de Nacht van Apeldoorn is zoals altijd geheel gratis. 

 

Programma Leienplein

Op het Leienplein weten ze wel hoe je een feestje moet bouwen! Vanaf 16.00 uur trappen ze de Nacht van Apeldoorn hier af met fijne muziek, met om 20.30 uur 'A tribute to QUEEN' door Robby Valentine!

Op het Leienplein is natuurlijk ook de start/finish-plek van de wielerronde! Daarnaast wordt ook de prijs uitgereikt van de dames elite wedstrijd en is de huldiging van de oud-profs op 't plein.

 

Programma Kapelstraat

In de Kapelstraat waan je je tijdens De Nacht van Apeldoorn in een heuse openluchtdiscotheek. De ondernemers hangen hier de discoballen op voor de inmiddels traditionele Motown Party. Wat je kunt verwachten? De beste muziek uit de jaren '60/'70: van The Jackson 5 tot Mariah Carey!

 

Programma Stadscafé

Bij Het Stadscafé aan de Nieuwstraat word je getrakteerd op klanken van relaxte loungemuziek. Even ontspannen in het midden van het feestgedruis! Van 21.00 uur staan dj's Cuzco, Solid Will, Grey Fox, Julian Black en London Sax Live garant voor fijne deuntjes!

 

Programma Caterplein Noord

Op de Caterplein Noord stage trappen ze af met muziek vanaaf 16.00 uur. Van 20.00 tot 01.00 zullen lokale dj's en Ouwe Jongens Krentenbrood de decks overnemen!

 

Programma Caterplein Midden

Ook hier starten ze de Nacht om 16.00 uur met fijne muziek. Van 20.00 tot 01.00 uur draait DJ Unknown de sterren van de hemel. 

 

Programma Caterplein Beekpark

In het Beekpark weten ze wel hoe je een feestje moet bouwen! Bekijk het volledige programma hieronder. 

19:00 – 21:00 DJ Manzz
21:00 – 21:30 Snollebollekes tribute act
21:30 – 22:00 DJ Manzz
22:00 – 22:30 Gianluca
22:30 – 23:00 Wesley Ponsen
23:00 – 23:30 Tinus Hoekstra
23:30 – 24:00 Willem Huisman
24:00 – 01:00 DJ Manzz

 

Programma Raadhuisplein

Op het Raadhuisplein word je getrakteerd op de beste muziek van lokale artiesten.

 

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes betreft de Nacht van Apeldoorn? Zet jezelf op aanwezig in het Facebook-evenement en mis niets! Ga naar het Facebook-evenement >>