Koningsdag in Apeldoorn - Dit is er te doen in de binnenstad

Vrijdag 27 april vieren we Koningsdag in Apeldoorn met een royaal programma van koninklijke allure. De activiteiten in Apeldoorn zijn verspreid over verschillende locaties.
Kortom: groot feest in Apeldoorn tijdens Koningsdag! 

 

Koningskermis

Woensdag 25 april t/m donderdag 3 mei is de Koningskermis terug op het Marktplein! Deze gezellige kermis in de buitenlucht biedt vertier voor het hele gezin. Van kinderattracties, botsauto's tot behendigheidsspelen, de schiettent en natuurlijk de grote 'enge' attracties: ook dit jaar is er van alles te doen. Op Koningsdag zelf is de kermis al 's ochtends geopend!

 

 

Kinderparadijs Gigant

Van 10:00 tot 14:00 uur is de steeg naast Gigant een waar kinderparadijs met een bomvol programma met leuke activiteiten. Zo kunnen kinderen lekker losgaan op het springkussen en kijken wie het stoerst is tijdens een potje basketbal! Ook kun je een hippe zonnebril pimpen en een mooie kroon knutselen om het plaatje compleet te maken. Kortom, een feest voor hippe prinsessen en stoere koningen vol toffe activiteiten. 

 

Koningsdag in het Oranjepark

Een stadsoase in het geluidsgeweld van Koningsdag (kleedjesmarkt, horeca, muziekpodia, kermis, enz). Een plek waar je met je hele familie relaxed de hele dag door kunt brengen en genieten van cultuur op allerlei gebied. In het Oranjepark kun je genieten van verrrassende kunst en cultuurmomenten in het thema kleurrijk. >> Programma - Oranjepark


 

Muziekpodia op Koningsdag

Naast Prinsennacht wordt natuurlijk ook Koningsdag groots gevierd in Apeldoorn! De keuze is reuze, er worden diverse leuke dance events georganiseerd. Verspreid over het centrum zijn diverse muziekpodia uitgestald om jou te vermaken met de meest uiteenlopende muziek. Voor meer informatie>>

 

Kleedjesmarkt in de binnenstad

Op Koningsdag vind je in de binnenstad de traditionele kleedjesmarkt. Deelnemers leggen kleedjes neer om hun gebruikte spullen voor die ene keer per jaar legaal op straat te verkopen. Je kunt hier allerlei tweedehands spullen, gebruikt speelgoed en vintage kleding kopen, maar er is ook (zelfgemaakt) eten en drinken. Tussen de kraampjes door zijn er optredens van straatartiesten of bezoek tussendoor éen van de gezellige horecapleinen. De vrijmarkt bevindt zich in hartje Apeldoorn. De route van de kleedjesmarkt is vanaf 2016 veranderd, nieuw is het traject Hoofdstraat Zuid (vanaf het einde winkelstraat richting station) en de Asselsestraat. De Nieuwstraat, Vosselmanstraat, Roggestraat en het Beekpark evenals de Paslaan maken nog steeds deel uit van de route.

 

Sport en Spel in het Beekpark

Voor de kids tot circa 12 jaar is er ook genoeg te doen in Apeldoorn! Zeker in het Beekpark met het Sport en Spel programma. Lekker klimmen en klauteren voor de kinderen terwijl de moeders lekker snuffelen op de kleedjespark die voor een groot deel nog in Beekpark is. Voor meer informatie en uitgebreid programma lees dan even verder op de website van Uitinapeldoorn.

 

Ben je benieuwd welke activiteiten er nog meer in Apedoorn zijn tijdens Koningsdag? Bezoek dan de website van UitinApeldoorn. Ook het vervoer en de bereikbaarheid naar de binnenstad kun je er terug vinden.