Koningsdag 2017 Apeldoorn

Donderdag 27 april 2017 wordt Koningsdag in Apeldoorn uitbundig gevierd met een royaal programma van koninklijke allure. De nacht voorafgaand aan Koningsdag, op woensdag 26 april, noemen we 'Prinsennacht' in Apeldoorn. Er is dan ook van alles te doen in het centrum! Benieuwd naar alle activiteiten en evenementen die er in het kader van Koningsdag georganiseerd worden? Je vindt hieronder het programma.

1. Koningskermis op het Marktplein

Van donderdag 20 t/m donderdag 27 april is de Koningskermis terug op het Marktplein! Deze gezellige kermis in de buitenlucht biedt vertier voor het hele gezin. De eurodagen zijn op zondag 23 en woensdag 26 april. Veel attracties kun je dan voor € 1,- of met hoge korting in. Op Koningsdag is de kermis al vanaf 09.30 uur te bezoeken. Alle openingstijden vind je op uitinapeldoorn.nl/koningskermis.


2. Prinsennacht: livemuziek bij cafés en op de pleinen

Met Prinsennacht op woensdagavond 26 april zijn er diverse liveoptredens van bands en dj's bij de Apeldoornse cafés en podia in de binnenstad. Voor het complete overzicht kun je het beste een kijkje nemen op uitinapeldoorn.nl/prinsennacht.


3. Zer055 - Stationsplein

Zer055 is nieuw op het Stationsplein! Het festival vindt op woensdagavond 26 april plaats op het Stationsplein. Aan de line-up wordt momenteel hard gewerkt. Wel kan de organisatie alvast bekend maken dat niemand minder dan Ibiza-DJ en producer Miss Faith op het dance event komt draaien. Het festival begint om 18.00 uur en loopt door tot donderdag 27 april (Koningsdag) 01.00 uur. Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg Zer055.


4. Kleedjesmarkt in centrum Apeldoorn

Op Koningsdag vind je in het centrum van Apeldoorn de traditionele kleedjesmarkt. Tussen de kraampjes door zijn er optredens van straatartiesten of bezoek tussendoor éen van de gezellige horecapleinen. De route van de kleedjesmarkt is vanaf 2016 veranderd, nieuw is het traject Hoofdstraat Zuid (vanaf het einde winkelstraat richting station) en de Asselsestraat. Vervallen zijn de Beekstraat en Brinklaan. De Nieuwstraat, Vosselmanstraat, Roggestraat en het Beekpark evenals de Paslaan maken nog steeds deel uit van de route.


5. Podia met dj's en livemuziek in de binnenstad

Net als met Prinsennacht pakt het Caterplein ook op Koningsdag uit met 3 podia, Caterplein/Beekpark, Caterplein (ter hoogte van Versnel) en Caterplein (ter hoogte van Paul Krugerstraat). Ook de Kapelstraat pakt uit met een knalfeest. Verwacht diverse dj's die de meest uiteenlopende fijne platen draaien. Het Leienplein presenteert een keur aan gratis toegankelijke optredens. Uiteraard zijn alle buitenbars geopend! Toegang is gratis. Tijd: ongeveer vanaf 13.00 uur. Gratis toegang, uiteraard. Bekijk het overzicht.


6. Cultuur en antiek in het Oranjepark

Het Oranjepark is traditiegetrouw de plek tijdens Koningsdag om naar toe te gaan als je op een ontspannende manier wilt genieten van verrassend theater, dans, kunst en muzikale acts. Op veel plekken in het park kan er een hapje en een drankje genuttigd worden. Uiteraard is het mooi weer en is er gelegenheid om plaats te nemen op één van de vele terrassen of lekker te liggen in het gras. De hele dag is er muziek in de muziektent, een markt met brocante, kunst en nog veel meer! Van 10.00 tot 17.00 uur. Gratis toegang. 

oranjepark koningsdag apeldoorn


7. Sport en spel in het Beekpark

Voor de kleintjes is natuurlijk ook genoeg te doen! Zeker in het Beekpark, waar kids van 10.00 tot 16.00 uur kunnen deelnemen aan het Koninkrijksparcours. Lekker klimmen en klauteren voor de kinderen, een pannaveldje, springkussen en nog veel meer leuke activiteiten. Uiteraard wordt er ook aan de ouders gedacht en zal er horeca aanwezig zijn, waar je kunt genieten van een hapje en drankje op het terras. Daarnaast is er muziek.


8. Koningsdag afsluiting met vuurwerk bij Marialust

De viering van Koningsdag wordt ook dit jaar afgesloten met een spectaculair vuurwerk in het Verzetstrijderspark (Marialust). Het voorprogramma belooft ook spectaculair te worden. Het voorprogramma begint om 22.00 uur direct gevolgd door het vuurwerk. Mis het niet!