Koningsdag 2019

Dit is er te doen in de binnenstad!

Zaterdag 27 april vieren we Koningsdag in Apeldoorn met een royaal programma van koninklijke allure. De nacht voorafgaand aan Koningsdag, op vrijdag 26 april, noemen we 'Prinsennacht' in Apeldoorn. Er is dan ook van alles te doen in het centrum! Benieuwd naar alle activiteiten en evenementen die er in het kader van Koningsdag georganiseerd worden? Je vindt hieronder het programma.

 

Op de hoogte blijven van alle laatste informatie en leuke nieuwtjes? Zet jezelf dan aanwezig in het Facebook-evenement >>

 


Koningskermis

Woensdag 24 april t/m donderdag 2 mei is de Koningskermis terug op het Marktplein! Deze gezellige kermis in de buitenlucht biedt vertier voor het hele gezin. Van kinderattracties, botsauto's tot behendigheidsspelen, de schiettent en natuurlijk de grote 'enge' attracties: ook dit jaar is er van alles te doen. Op Koningsdag zelf is de kermis al 's ochtends geopend!

 


Kinderparadijs Gigant 

Van 10:00 tot 14:00 uur is de steeg naast Gigant een waar kinderparadijs met een leuk programma bomvol leuke activiteiten. Een feest voor hippe prinsessen en stoere koningen vol toffe activiteiten. Het volledige programma wordt nog bekend gemaakt.

 


Koningsdag in het Oranjepark

Wil je even ontsnappen aan het geluidsgeweld van Koningsdag? Het Oranjepark is traditiegetrouw de beste plek om tijdens Koningsdag met je familie naartoe te gaan als je op een ontspannende manier wilt genieten van dans, kunst, theater en muziek. 

 

Zijn het in de morgen voornamelijk authentieke acts; in de middag als de sfeer losser wordt, zorgen muzikanten voor meeslepende en herkenbare muziek. Op veel plekken in het park kan er een hapje en een drankje genuttigd worden. Uiteraard kun je bij mooi weer plaatsnemen op één van de vele terrassen of lekker chillen in het gras. Geniet van een vol programma van 10:00 tot 17:00 uur. Gratis toegang.

 


Kleedjesmarkt in de binnenstad

Op Koningsdag vind je in de binnenstad de traditionele kleedjesmarkt. Deelnemers leggen kleedjes neer om hun gebruikte spullen voor die ene keer per jaar legaal op straat te verkopen. Je kunt hier allerlei tweedehands spullen, gebruikt speelgoed en vintage kleding kopen, maar er is ook (zelfgemaakt) eten en drinken. Tussen de kraampjes door zijn er optredens van straatartiesten of bezoek tussendoor éen van de gezellige horecapleinen. 

 

De route van de kleedjesmarkt is een beetje veranderd: Nieuwstraat (tussen de ingang Q-Park en Kapelstraat rechts van de weg vanaf het Amaliapark gezien), Vosselmanstraat (tussen Nieuwstraat en Roggestraat), Roggestraat (tussen Vosselmanstraat en Beekpark), rondom Beekpark (fietspad en trappen rond/langs het Beekpark), Paslaan (tussen Hoofdstraat en Kerkstraat), Mr. Van Rhemenslaan (kant Oranjepark), Van der Houven van Oordtlaan (links en rechts) en in het Oranjepark.

 

Als deelnemer kan je de auto tegen een uiterst voordelig tarief (€ 5,- i.p.v. € 12,-) de hele dag parkeren in parkeergarage Museum Centrum (Roggestraat) of Oranjerie (Nieuwstraat). Bij de verkoop van de kleedjes krijg je de benodigde informatie om een parkeerplaats te kunnen reserveren. Helaas zijn aanhangwagens niet toegestaan in parkeergarages.

 


Muziekpodia op Koningsdag

Naast Prinsennacht wordt natuurlijk ook Koningsdag groots gevierd in Apeldoorn! De keuze is reuze, er worden diverse leuke dance events georganiseerd. Verspreid over het centrum zijn diverse muziekpodia uitgestald om jou te vermaken met de meest uiteenlopende muziek.

 

Livemuziek en dj's op het Caterplein

Net als met Prinsennacht pakt het Caterplein ook op Koningsdag uit met drie podia en een divers muzikaal aanbod. De podia vind je ter hoogte van het Caterplein met kruising Beekpark, het Caterplein (ter hoogte van Versnel) en Caterplein (ter hoogte van Paul Krugerstraat).

 

 

Feesten in steeg naast de Gigant

Ook in de steeg naast de Gigant wordt dit jaar een flink feestje gebouwd tijdens Koningsdag! De eerste twee artiesten, die optreden tussen 15.00 en 17.00 uur, worden later bekend gemaakt. Tussen 17.00 en 18.00 uur treedt Son Mieux op, zijn nummer 'Even' werd een 3FM Megahit. Van 19.00 tot 00.00 uur pakt Gigant uit met het mooie feestje Zer00's Heroes.

 

 

Livemuziek op het Leienplein

Op het Leienplein kun je vanaf 15.30 genieten van livemuziek van diverse artiesten. Voor een drankje hoef je niet lang in de rij te staan: op het plein staat namelijk een buitenbar waar je versgetapte biertjes, fris en meer.

 

 

Kapelstraat

Jawel, ook de Kapelstraat pakt uit met een knalfeest! Verwacht diverse dj's die de meest uiteenlopende fijne platen draaien. In de Kapelstraat beginnen ze om 13.00 uur en gaan ze door tot diep in de avond. En de toegang? Die is hartstikke gratis. Het programma wordt nog bekend gemaakt.

 


Sport & Spel in het Beekpark

Voor de kids tot circa 12 jaar is er ook genoeg te doen in Apeldoorn! Zeker in het Beekpark met het Sport & Spel programma. In het park komen diverse uitdagende (opblaas)speeltoestellen zoals een klimwand, een Colosseum en BMX parcours. Leuk! Bij twee attracties wordt een eigen bijdrage van € 1,- gevraagd. Lekker klimmen en klauteren voor de kinderen terwijl de moeders lekker snuffelen op de kleedjespark die voor een groot deel ook in het Beekpark plaatsvindt. 

 


Oranje-Nassau Paviljoen (ACEC

Het ACEC gebouw wordt in 2019 tijdens Koningsdag omgedoopt tot ‘Oranje Nassau Paviljoen’. Dit jaar zal het accent zal liggen op de historie van de relatie tussen Apeldoorn en ons Koningshuis. De Vereniging Oud Apeldoorn richt daarover een tentoonstelling in. 

 

Om 13.00 uur zal het traditioneel een vat Koningsbier worden aangeslagen. Daarnaast zal het Matrozenkoor Apeldoorn komen zingen! Voor en naast het ACEC-gebouw is er een gezellig terras en treden een dj en een aantal bands op. Voor de kids is er een springkussen.

 


Ben je benieuwd welke activiteiten er nog meer in Apedoorn zijn tijdens Koningsdag? Bezoek dan de website van UitinApeldoorn. Ook het vervoer en de bereikbaarheid naar de binnenstad kun je er terug vinden.