Grootse kick-off in Apeldoorn: het aftellen is begonnen

In de week vóór Kerstmis, maandag 18 december t/m zondag 24 december, komt het Glazen Huis van 3FM Serious Request naar het Marktplein van Apeldoorn. NPO 3FM haalt samen met heel Nederland geld op voor een stille ramp.

Apeldoorn komt in actie!

Weet je al watvoor actie je gaat ondernemen? Dan kun je je alvast aanmelden op de website van 3FM Serious Request. Weet je het nog niet? Bekijk hieronder dan: 'Beursplein Serious Edition'.

100 dagen Kick-Off

Op zaterdag 9 september hebben we nog precies 100 dagen voor 3FM Serious Request van start gaat in Apeldoorn. In de aanloop naar deze 100 dagen staan er van 6 t/m 8 september diverse activiteiten gepland in de binnenstad.

 

 • Woensdag 6 september - Beursplein Serious Edition
 • Donderdag 7 september - In Gesprek met de Raad
 • Vrijdag 8 september- Kick-Off Party en afterparty's Spuugzat en Zer00's Heroes

 

Beursplein Serious Edition 

 

Datum: Woensdag 6 september
Tijd: 18:00 uur - 20:00 uur
Locatie: Grote Kerk, Loolaan 16 te Apeldoorn
Voor wie: Iedereen

 

Stel: Je wil in actie komen door voetbaltoernooien te organiseren. Super goed idee! Maar hoe kom je aan een grasveld?
Of: Je bent bereid een benefietconcert te geven! Maar wie helpt je bij het krijgen van die toplocatie?

 

Kom dan naar het Beursplein voor 3FM Serious Request in de Grote Kerk! 

 

Dit is dé plek waar vraag en aanbod, om acties voor 3FM Serious Request mogelijk te maken, samenkomen. Bewoners en ondernemers uit de regio Apeldoorn wisselen kennis, materialen en faciliteiten uit. Er zullen ook medewerkers van NPO 3FM aanwezig zijn om je ideeën aan voor te leggen en vragen te stellen. 
Er zal op deze avond ook een digitaal platform (soortgelijk aan bijv. Marktplaats) gelanceerd worden om online matches te maken tussen vraag en aanbod.

Kom je naar het Beursplein? Meld je dan aan via deze link.

 

 

In Gesprek met de Raad

 

Datum: Donderdag 7 september
Tijd: 18:15 uur - 19:00 uur
Locatie: Burgerzaal Gemeentehuis Apeldoorn
Voor wie: Iedereen

 

In deze bijzondere sessie van “In Gesprek met de Raad” wordt de gemeenteraad ingelicht over de laatste stand van zaken rond de voorbereiding van 3FM Serious Request 2017. Deze sessie is gratis toegankelijk voor alle geïnteresseerden.

 

Kick-Off Party

Datum: Vrijdag 8 september

 

Kick-Off Party voor basisscholen op het Marktplein

Alle basisscholen zijn uitgenodigd om de Kick-Off Party op het Marktplein bij te wonen. Hier staat een uur vol spektakel op hen te wachten. 3FM DJ Saskia Weerstand zal aanwezig zijn, net als Niek en Britt van Zapp, samen met Tim Koldenhof Producties uit Apeldoorn. Ook presenteert 3FM voor het eerst hun officiële campagne voor de stille ramp van dit jaar. Centraal tijdens de hele activiteit staat het belang om in actie te komen voor 3FM Serious Request.

 

Kick-Off Party op het Caterplein met o.a. Broederliefde

Poppodium Gigant pakt vrijdag 8 september uit met een  Kick-Off Party van 16:00 - 20:00 uur op het Caterplein (gratis) met o.a. Broederliefde en Linde Schöne!

 

Broederliefde
Broederliefde is de huidige #1 van Nederland. De groep ontstond uit een stel voetbalvrienden uit Rotterdam die de scene bestormden met video’s, studiosessies en een mixtape. De achterban is gigantisch, maar het maakt Jerr, Emms, Sjaf en Mella niet gek. Ze stonden al op Pinkpop, Lowlands en Solar en organiseerden laatst zelfs hun eigen festival in Stadion Het Kasteel in hometown Rotterdam. En ze blijven mensen voor zich winnen met hun aanstekelijke zomerse hits.

 

Linde Schöne
Uit het ogenschijnlijke niets was daar Linde Schöne (1993). De Nijmeegse zangeres tekent in 2014 bij Noah’s Ark en werkt vanaf dan in stilte aan Liefde van de Vloer, haar debuut EP die in september 2016 is verschenen. Gelijk na de release maakt Linde indruk met haar liedjes. Ze schrijft realer-than-life teksten die gaan over liefde, de pijn en het geluk, vanaf een plek die vanuit een hiphop state of mind lijkt te komen. Deze combinatie, samen met haar sterke uitstraling en goede live-performance zorgt voor een vliegende start. Na optredens bij onder meer DWDD en 3FM wordt haar show op Noorderslag beoordeelt tot één van de beste van het hele showcase-festival. Singles als Club Overleeft Wel, Sorry Maar en Liefde van de Vloer vestigen haar zodanig dat ze een half jaar na haar debuut al voor een 3FM Award wordt genomineerd in de categorie Beste Artiest.

De hele middag en avond zullen ook local heroes het podium bestijgen. In samenwerking met Dutch DJ World en Passievrucht werd een aantal talentvolle Apeldoorse MC’s en DJ’s geronseld.

 

Programma

 • DJ Dvncan
 • Linde Schöne
 • DJ Ociro
 • Broederliefde
 • DJ Oytiz
 • Excellentie
 • Chokz
 • Trente Trois

 

Kick-Off afterparty ''Spuugzat'' in Gigant 15+

”Spuugzat”#6 was eerst gepland op zaterdag 2 september. Echter zal de zesde editie van het populaire evenement nu plaatsvinden op vrijdag 8 september van 21:00 – 02:00 uur. Het evenement is verplaatst zodat het nu aansluit op de grote Kick-Off voor 3FM Serious Request, die eerder op de dag zal plaatsvinden op het Caterplein. Als je na de Kick-Off nog niet uit gefeest bent, kun je om 21:00 uur terecht bij ”Spuugzat” Kerst on the Beach! Kaarten in de voorverkoop zijn € 8,50 en aan de deur € 11,-.

 

Kaarten

Via deze link bestel je kaarten voor ''Spuugzat'' Kerst on the Beach.

 

Line Up

 • Yung Felix
 • Mystery Guest
 • The WKND Millionairs
 • DJ Stino
 • DJ Robbin-B

Huisregels

 • Leeftijd: 15+
 • Alcohol: Wij hanteren de regel NIX18

 

Kick-Off afterparty Zer00's Heroes Caterplein

Vereniging Caterplein pakt van 21:00 tot 01:00 uur uit met een gratis openluchtfeestje onder de naam Zer00’s Heroes.Pop, indie, dance of early urban: de deejays van Zer00’s Heroes draaien alle hits van de jaren nul overdwars aan elkaar tot één dampende dansavond.

 

De toegang is helemaal gratis.

 

 

Over de stille ramp 2017

Misschien herken je het nog wel: de paniek die je voelde toen je als klein jongetje of meisje je ouders kwijtraakte in de supermarkt. Voor ieder kind is dit hetzelfde, waar ook ter wereld. Maar wat als je je ouders helemaal niet meer terugvindt? Als je in een ander land terechtkomt en de taal niet spreekt? Voor veel kinderen in conflictgebieden is dit helaas een feit.
Zoals in Nigeria en de Democratische Republiek Congo, maar ook na natuurrampen, zoals in Nepal, leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers of zussen. Met de opbrengst van 3FM Serious Request sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact met hun familie en brengen ze hen weer thuis.

Lees hier meer over de stille ramp op de website van 3FM Serious Request.