Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

De Green Week

Vrijdag 5 t/m zaterdag 13 oktober 2018

Er gebeurt van alles in de binnenstad van Apeldoorn op het gebied van mode, vervoer, winkels, horeca en activiteiten. Maar hoe maakt Apeldoorn zich zichtbaar op een frisse manier als duurzame stad bij het winkelende en ondernemende publiek? Dit jaar wordt voor het eerst de Green Week georganiseerd van vrijdag 5 t/m zaterdag 13 oktober. Gedurende deze week staat alles in de binnenstad in het teken van duurzame initiatieven en verantwoord ondernemen.


Apeldoorns Next Green Model x Fashion@Korenstraat

Op zaterdag 6 oktober worden de welbekende Fashionshow in de Korenstraat en Apeldoorns Next Green Model gecombineerd in één event. Tijdens deze modellencasting en contest gaan we in samenwerking met 4Modelz op zoek naar Apeldoorns meest ‘Green’ model.
 
De modellen gaan de strijd met elkaar aan op een groene loper, er worden foto’s van hen geschoten en ze worden beoordeeld door een vakkundige jury. DJ Julian zorgt voor passende muziek en dansers van Tim Koldenhof voeren tussentijds een show op. De winnaars van Apeldoorns Next Green Model
 
lopen in 2019 mee over de runway van de Dutch Sustainable Fashion week in Amsterdam
winnen een jaarcontract bij 4Modelz
en worden het gezicht van de Apeldoorn Binnenstad campagne 2018.
 
 

Dag van de Duurzaamheid - woensdag 10 oktober

Klimaatboodschap Waterschap Vallei

Het Waterschap heeft afgelopen jaar de Raad van kinderen van de Missing Chapter Foundation gevraagd mee te denken over de klimaatverandering. Waterschap heeft één van de ideeën van de kinderen uitgewerkt. De Raad van kinderen Waterschap Vallei en Veluwe is op woensdag 10 oktober in het centrum om hun klimaatboodschap te onthullen.
 
Deze boodschap wordt met duurzame, onzichtbare verf op het Marktplein geschreven en wordt pas zichtbaar bij regen of als er water op gespoten wordt. Alle kinderen van de Raad krijgen dan ook een waterspuit, waarmee zij het eerste deel van de boodschap onthullen. Meer lezen >>

Samen maken we Apeldoorn groen!
 

Dag van de Duurzaamheid - woensdag 10 oktober

Energiek Apeldoorn

In het kader van de Dag van de Duurzaamheid organiseert en ondersteunt Energiek Apeldoorn diverse initiatieven om de inwoners van Apeldoorn kennis te laten maken met vormen van verduurzaming. In het centrum van Apeldoorn zetten winkeliers onder het motto "Laat je duurzaam verrassen" hun duurzame producten in de spotlights. Op www.dagvandeduurzaamheid.nl lees je meer over het waarom van deze actie. 

 


Ondernemers stappen over naar duurzaam transport!

Alle ondernemers in de Apeldoornse binnenstad kunnen van 20 september tot 14 december 2018 meedoen aan een speciale actie van Cleantech Regio. Zo kun je als ondernemer gratis een week lang een van de duurzame vervoersoplossingen testen. Ze hebben daarbij de keuze uit een elektrische vrachtfiets, een fietskoeriersdienst en een elektische bestelbus. Als dit goed bevalt, kunnen ze met flinke korting een van de duurzame vervoersmiddelen kopen of leasen.

 

Zo maken we samen het bezorgen van alle goederen in en rond Apeldoorn slim en schoon. Op zaterdag 13 oktober staan er tussen 11:00 en 12:00 uur op het Caterplein een aantal fietsen en een auto zodat de ondernemers deze kunnen testen en ter plekke meer informatie kunnen opvragen. Meer weten >>

 


Groen leven en ondernemen

De Green Week én ook in de gehele maand oktober (Green Month) stimuleren we duurzame intiatieven en producten in de binnenstad. Waar in de binnenstad kun je nou ’t beste een verantwoord kopje koffie drinken? En wat zijn de leukste adresjes om tweedehands te shoppen?

 

Bovendien komen diverse ondernemers aan het woord en vertellen wat duurzaamheid voor hen betekent en wat zij doen om hun steentje bij te dragen aan het behoud van het klimaat. Zo inspireren we elkaar en zorgen we er samen voor een nog groener Apeldoorn! Wil je ons tippen over een prachtig product dat op een eerlijk manier tot stand gekomen is of wil je ons informeren over een duurzaam initatief in de binnenstad? Laat het ons weten >>

 


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!