Expo: 'Apeldoorn en Het Beest'

 

In ACEC vind je nog t/m zondag 26augustus de bijzondere en tikkeltje lugubere expositie ‘Apeldoorn en Het Beest’. Je houdt ervan of je vindt ’t verschrikkelijk. Wij namen een kijkje en schoten een wat kiekjes.

 

 

Kunst van eigen bodem

Deze expositie is een verzameling van (beeldende) kunst gemaakt door louter Apeldoornse kunstenaars. Met 20 kunstenaars die een aandeel leveren is de diversiteit groot. Niet alleen beeldende kunstenaars exposeren hier hun werk, je vind er ook werk van fotografen, ontwerpers en kunstnijverheidsbedrijvers. 

 

 

Op 't randje

Het is op z’n zachtst gezegd een gewaagde samenstelling van kunst. ‘Landschappen van Vlees’ van Wilma Stegeman toont tekeningen van bebloede koppen, ledematen en organen van dieren. Er staat bovendien een tegendraads beeld van de Amerikaanse president te prijken in de hal. De foto’s spreken voor zich.

 

 

Grensoverschrijdende kunstenaars
Graffiti en design van eigen bodem maken het geheel compleet. De deelnemende kunstenaars geven in deze expositie hun visie op ‘Apeldoorn en Het Beest’. Hou je van bijzondere kunst met een rauw randje? Wil je aan het denken worden gezet maar ook zeker bewonderen, gruwelen en grijnzen? Dan raden wij een bezoek aan ACEC sterk aan.

 

 

‘Apeldoorn en Het Beest’ is te zien t/m zondag 26 augustus. Je kunt ACEC bezoeken van woensdag t/m zondag tussen 12:00 – 17:30 uur.