Oudhollandse Kinderspelen

De Oudhollandse Kinderspelen zijn een onderdeel van Erfgoedfestival 'Apeldoorn 1900: 100 jaar Hoofdstraat'. Op koopzondag 2 juli vinden de spelen plaats op het Raadhuisplein. Van hoepels tot bloklopen en oude Ford-bussen bekijken. Tussen 12.00 en 17.00 uur is het koopzondag in de binnenstad en wordt het Raadhuisplein omgetoverd tot historisch openluchtspeelparadijs. Kinderen kunnen er tussen 13.00 en 16.00 uur onder begeleiding spelen. Gratis.

10 Oudhollandse spelletjes

Er zijn verschillende Oudhollandse spelletjes te spelen. Denk hierbij aan het Kazenspel, Spiegelspel, 4 Op 1 Rij, Knikkerschieten, Hengelspel, Hamertjesspel, Puntensjoel, Hoedje Wip, Bibberspiraal en Tafelhockey. Leuk! Alles is handgemaakt, naar voorbeeld van de jaren 1900-1920.

Touwtje Trekken

Kinderen hebben altijd prijs! Trek aan een touwtje en een prijsje komt vanzelf te voorschijn. De kraam is helemaal naar het 1900 thema ingericht en wordt ook op die manier bediend.

Suikerspin en Popcorn

Een versnapering hoort erbij! Zo kun je genieten van mierzoete suikerspinnen en heerlijke popcorn. Lekker!

Kop van Jut

Sla zo hard als je kan op de knop om de bel te laten rinkelen! Dit spel ken je van de kermis van vroeger.

Nostalgische carrousel

Ga voor een ritje in een piepkleine carrousel. Er zijn drie paardjes die ook op en weer bewegen. Nostalgisch vermaak!

De Speelman

Een oude man met baard, speelman Eduardo El Capstok, zeilt met een zware kist. Uit die kist komt muziek. Het orkest van Circus Mini repeteert. Dan gaat de kist open. Minitheater! De voorstelling begint niet voordat de balkonnetjes in het theater zijn gevuld. Dan gaat het doek open: “Damen en heren welkom in CIRCUS MINI!”. Het kleinste circus ter wereld.. maar met de GROOTSTE artiesten.

Olga’s Draaiorgeltje

Een klein rood handgedraaid orgeltje, die niet de geijkte Oudhollandse nummers speelt, maar net wat anders. Denk hierbij aan Kruimeltje.

Ritje in een oude Ford-auto

Stap in en maak een ritje in een 100 jaar oude Ford. Hij rijdt de Hoofdstraat op, de Korenstraat door, links de Nieuwstraat op en via de Mariastraat weer terug naar zijn startpositie. Lekker weer? Dan doen we het dak toch even voor je open?