De 4 Straatjes en ’t Plein

In het stadshart van Apeldoorn vormen de Mariastraat, Korenstraat, Van Kinsbergenstraat, Kapelstraat en het Leienplein samen ‘De 4 Straatjes en ’t Plein’. Zoals je de grote ketens vooral in de Hoofdstraat vindt, zijn deze straatjes (en het plein) gevuld met veelal lokale ondernemers. Je vindt er unieke winkels, gezellige terrassen, cafés en verschillende restaurants.

Mariastraat

De Mariastraat is de schakel tussen winkelcentrum Oranjerie en de overdekte Korenpassage. Via deze straat kun je beiden in. De Mariastraat biedt onder andere schoenen voor alle leeftijden van diverse bekende merken, kleding, decoratie en bedden(goed).

mariastraat apeldoorn

In de Mariastraat: Het Achterom

In de Mariastraat vind je Proef-Locaal Het Achterom, een gemeentelijk monument dat zich schuilhoudt aan het einde van een smalle steeg. Het Achterom beschikt over een huiselijke binnenkamer, een grote (verwarmde) serre en een prachtige binnentuin. Daarnaast is de stadsbrouwerij, waar de Veluwse Schavuyt is geboren, in dit pand gevestigd.

proeflocaal t achterom mariastraat apeldoorn

Korenstraat

De Korenstraat staat bekend om een ruime keuze aan modewinkels. Een walhalla voor liefhebbers van bekende en opkomende modemerken, design- en luxeartikelen voor alle leeftijden. Je vindt in de Korenstraat een aantal van de meest leuke boetiekjes van Apeldoorn.

korenstraat apeldoorn

In de Korenstraat: Hedgehog & Deer

Hedgehog & Deer is de meest betoverende winkel in spulletjes voor de babykamer, kraamcadeaus, baby- en kinderkleding (tot maat 176), maar ook steeds meer woonaccessoires en lifestyleproducten voor vrouwen.

hedgehog deer korenstraat apeldoorn

Van Kinsbergenstraat (’t Proefstraatje)

De Van Kinsbergenstraat wordt niet voor niets ’t Proefstraatje genoemd. In deze straat vind je een smeltkroes van smaken door de diversiteit aan eetcafés en restaurants die hier gevestigd zijn. Een echte horecastraat dus!

proefstraatje van kinsbergenstraat apeldoorn

In ’t Proefstraatje: Bosbrand

Sinds 2017 is de jonge onderneming Bosbrand te vinden in de Van Kinsbergenstraat. Een koffiebranderij in hartje Apeldoorn. Wat begon bij wat krabbels op een papiertje is uitgegroeid tot een unieke smaak van koffie.

bosbrand proefstraatje van kinsbergenstraat apeldoorn

Kapelstraat

De Kapelstraat ademt een bijzondere mix van eten, drinken en winkelen. Van spellenwinkel met exclusieve uitgaven tot tapasrestaurant, high tea en borrelarrangement. ’s Zomers worden er gezellige buitenfeesten georganiseerd, zoals met Koningsdag en De Nacht van Apeldoorn.

kapelstraat apeldoorn

In de Kapelstraat: Wijnbar & Tapperij Den Olifant

Een café met 40 jaar historie, barmannen met 20 jaar ervaring, 45 speciaalbieren, 17 open wijnen en planken vol met machtige happen. Bij Den Olifant kom je om samen te proeven, voor een high wine, epic beer, om iets speciaals te vieren met een borrel of voor een sterk verhaal.

kapelstraat wijnbar tapperij olifant

Leienplein

Het Leienplein is gelegen tussen de Korenstraat en de Asselsestraat. Op het Leienplein worden diverse evenementen georganiseerd, zoals livemuziek op o.a. Koningsdag, maar ook de jaarlijkse Mosselparty waarbij je voor een vast bedrag onbeperkt mosselen kunt eten met lekkere bijgerechten. Bij de diverse eetcafés vind je van alles op de kaart, van tapas tot Turkse specialiteiten en daghappen. Daarnaast kan ook de liefhebber van mode, interieur en vinyl zijn hart ophalen op dit centraal gelegen plein. 

leienplein apeldoorn

Op het Leienplein: Mansion24

Dat Mansion24 anders dan anders is, wordt je snel duidelijk. Kort samengevat is het een walhalla: kleding en accessoires voor heren, maar ook vinyl, een café met terras, liveoptredens en een kelder vol vintage meubels. Ruim 30 merken zijn ondergebracht bij Mansion24, waaronder modemerken als Drykorn, Denham, Carhartt maar ook biermerken Peroni en Kornuit.

mansion24 leienplein apeldoorn

Alle winkels in het centrum van Apeldoorn

Van de bekende landelijke winkelketens in de Hoofdstraat tot hippe boetiekjes en eigentijdse speciaalzaken in de vele zijstraatjes: het aanbod in Apeldoorn is divers. En dat alles vlakbij het station! Bekijk het winkelaanbod...