De 4 Straatjes en ’t Plein

In het stadshart van Apeldoorn vormen de Mariastraat, Korenstraat, Van Kinsbergenstraat, Kapelstraat en het Leienplein samen ‘De 4 Straatjes en ’t Plein’. Zoals je de grote ketens vooral in de Hoofdstraat vindt, zijn deze straatjes (en het plein) gevuld met veelal lokale ondernemers. Je vindt er unieke winkels, gezellige terrassen, cafés en verschillende restaurants.


Van Kinsbergenstraat (’t Proefstraatje)

De Van Kinsbergenstraat wordt niet voor niets ’t Proefstraatje genoemd. In deze straat vind je een smeltkroes van smaken door de diversiteit aan eetcafés en restaurants die hier gevestigd zijn. Een echte horecastraat dus!

proefstraatje van kinsbergenstraat apeldoorn


In ’t Proefstraatje: Bosbrand

Sinds 2017 is de jonge onderneming Bosbrand te vinden in de Van Kinsbergenstraat. Een koffiebranderij in hartje Apeldoorn, ontstaan uit de levenslust en passie van een aantal vastberaden vrienden. Bosbrand staat voor hoogwaardige, ambachtelijke koffie met een eerlijk verhaal. Adres: Van Kinsbergenstraat 6K.

bosbrand proefstraatje van kinsbergenstraat apeldoorn


In 't Proefstraatje: Restaurant Recht

Restaurant Recht is een plek waar je in een stijlvolle setting voortreffelijk kunt dineren. Je voelt meteen de ambiance die dit monumentale pand met zich meebrengt. Je kunt er heerlijk eten en bij binnenkomst word je buitengewoon hartelijk ontvangen. Adres: Van Kinsbergenstraat 1.

 


In 't Proefstraatje: Schenkers

Schenkers is een koffiehuis met heerlijke lunches en goede borrels. Zelf gebrande koffie, grove ongesneden theeën, zelf gemaakt gebak en een heerlijk terras. Schenkers is de perfecte plek om te genieten van goede koffie, maar ook om te kunnen flexwerken of om lekker bij te kletsen met elkaar. Adres: Van Kinsbergenstraat 8.

 


Kapelstraat

De Kapelstraat ademt een bijzondere mix van eten, drinken en winkelen. Van spellenwinkel met exclusieve uitgaven tot tapasrestaurant, high tea en borrelarrangement. ’s Zomers worden er gezellige buitenfeesten georganiseerd, zoals met Koningsdag en De Nacht van Apeldoorn.

kapelstraat apeldoorn


In de Kapelstraat: Wijnbar & Tapperij Den Olifant

Een café met 40 jaar historie, barmannen met 20 jaar ervaring, 45 speciaalbieren, 17 open wijnen en planken vol met machtige happen. Bij Den Olifant kom je om samen te proeven, voor een high wine, epic beer, om iets speciaals te vieren met een borrel of voor een sterk verhaal.

kapelstraat wijnbar tapperij olifant


In de Kapelstraat: Central Park

Een knusse, warme 'huiskamer' in een prachtig nostalgisch pand. Je denkt even aan een ouderwetse winkel met leuke en gekke meubels. Dan ruik je de geur van knapperige broodjes, heerlijk gebak en pittige koffie. De High Tea van Central Park is ver buiten Apeldoorn en omstreken bekend om haar kwaliteit en mooie verse producten die worden gebruikt. Adres: Kapelstraat 1.

 


Alle winkels in het centrum van Apeldoorn

Van de bekende landelijke winkelketens in de Hoofdstraat tot hippe boetiekjes en eigentijdse speciaalzaken in de vele zijstraatjes: het aanbod in Apeldoorn is divers. En dat alles vlakbij het station! Bekijk het winkelaanbod...

 

 

 

Mariastraat

De Mariastraat is de schakel tussen winkelcentrum Oranjerie en de overdekte Korenpassage. De Mariastraat biedt onder andere schoenen voor alle leeftijden van diverse bekende merken, kleding, decoratie en bedden(goed).

mariastraat apeldoorn


In de Mariastraat: Proef-locaal Het Achterom

In de Mariastraat vind je Proef-locaal Het Achterom, een gemeentelijk monument dat zich schuilhoudt aan het einde van een smalle steeg. Het Achterom beschikt over een huiselijke binnenkamer, een grote (verwarmde) serre en een prachtige binnentuin. Daarnaast is de stadsbrouwerij, waar de Veluwse Schavuyt is geboren, in dit pand gevestigd. Adres: Mariastraat 2C.

proeflocaal t achterom mariastraat apeldoorn


In de Mariastraat: LinoLux 

Bij LinoLux ben je precies aan het goede adres als je op zoek bent naar slaapkamer-, badkamer- en keukentextiel. Je vind hier dekbedden, hoofdkussens, dekbedovertrekken en badgoed van hoogwaardige kwaliteit. Naast bekende merken als Vandyck, Beddinghouse en Essenza, vind je hier ook een uitgebreide huiscollectie onder de naam Livello. Ieder seizoen wordt er gespeeld met kleuren, dessins en materialen en kun je rekenen op exclusieve ontwerpen. Adres: Mariastraat 26.

 


Leienplein

Het Leienplein is gelegen tussen de Korenstraat en de Asselsestraat. Op het Leienplein worden diverse evenementen georganiseerd, zoals livemuziek op o.a. Koningsdag, maar ook de jaarlijkse Mosselparty waarbij je voor een vast bedrag onbeperkt mosselen kunt eten met lekkere bijgerechten. Bij de diverse eetcafés vind je van alles op de kaart, van tapas tot Turkse specialiteiten en daghappen. Daarnaast kan ook de liefhebber van mode, interieur en vinyl zijn hart ophalen op dit centraal gelegen plein. 


leienplein apeldoorn


Op het Leienplein: Mansion24

Stap eens binnen bij Mansion24 aan het Leienplein: een winkelbeleving waar mannenmode, café met groot terras, vintage furniture,  vinyl en kleinschalige optredens onder één dak wordt gepresenteerd. In 2016 werd deze winkel winnaar van de Dutch Retail Awards. Mansion24 is tevens iedere zondag geopend van 12:00 tot 17:00 uur en er vinden vaak diverse gratis toegankelijke instore-optredens van doorbrekende artiesten plaats. Adres: Leienplein 5-9. 

mansion24 leienplein apeldoorn


Op het Leienplein: de Buren Café & Tapas

Een laagdrempelig tapas café waar genieten op de eerste plek staat, dát is de Buren Café & Tapas. Zittend op het fijne terras in de zon, al smullend van je patatas bravas en fritatta, waan je je soms écht aan de Spaanse kust… Adres: Leienplein 1.