Apeldoorns stadshart, kloppend cultuurhart

In de Apeldoornse binnenstad komen muziek, dans, film, theater en beeldende kunst samen. Zo is er in Theater Orpheus altijd wel een toonaangevende toneel-, concert- of cabaretvoorstelling. Daarnaast kan je naar CODA museum en ACEC voor prachtige exposities en tentoonstellingen op het gebied van fotografie, beeldhouwkunst en meer.

Ook film staat centraal in Apeldoorn. Je vindt hier de nieuwste kaskrakers en de meest ontroerende filmhuisproducties. Regelmatig worden er concerten en liveoptredens gegeven in de binnenstad, onder andere in het populaire Gigant. De diverse unieke galerieën in het centrum bieden een gevarieerd aanbod werk van lokale maar ook buitenlandse kunstenaars.


Stadswandelingen

In Apeldoorn kun je heerlijk wandelen. Niet alleen de parken maar ook de wijken zijn daar prima voor geschikt. Tijdens een stadswandeling ontdek je van alles over de geschiedenis van de stad, leer je interessante feitjes en ontdek je unieke plekken. Lees meer...


Bekijk het aanbod

Je vindt hier een overzicht van musea, galerieën, bioscopen en cultuurhuizen in de binnenstad van Apeldoorn.


Vue Bioscoop Apeldoorn

Bij Vue staat de optimale filmbeleving centraal. In een warme omgeving wordt iedereen een unieke beleving geboden; van een gastvrij ontvangst naar het beste in beeld, geluid en de meest comfortabele stoelen.
meer lezen...

ACEC

Het ACEC-gebouw is een professionele expositieruimte annex cultureel centrum. Het expositiebeleid is een reflectie van de huidige beeldcultuur. Wij bieden een platform waar vele partijen, rondom de creatieve industrie, stedelijke ontwikkeling, architectuur, landschap, kunst en politiek hun activiteiten laten plaats vinden. Hiermee willen wij de stedelijke denkkracht versterken.
meer lezen...

Vogel Lijsten en Kunstuitleen

Wij bieden kunst in de uitleen maar ook voor aankoop. Op het gebied van inlijsten zijn wij zeer gespecialiseerd en kunt u terecht voor een passe-partout en een wissellijst. Ook vind u bij ons "kunst op maat" reproducties uitgeprint met een cigleeprinter op uw gewenste maat. Ook voor ophangsysteem kunt u bij ons terecht.
meer lezen...

CODA

CODA Museum biedt voortdurend inspiratie, informatie en vele activiteiten. Voor de jongste bezoekers is er altijd een kindertentoonstelling. CODA Café serveert een smakelijke lunch, borrel met hapje of koffie met gebak. CODA Winkel is de plek voor bijzondere cadeaus in diverse prijscategorieën.
meer lezen...

GIGANT, markant in cultuur

GIGANT, markant in cultuur is een combinatie van poppodium, filmhuis en dé plek voor kunsteducatie in Apeldoorn.
meer lezen...

Theater Orpheus

Theater Orpheus in Apeldoorn is een van de vijf grootste theaters van Nederland en biedt een gevarieerd aanbod aan optredens: van cabaret tot klassieke muziek, van toneelstukken tot theaterconcerten. In het eigen restaurant met top-keuken, kunt u voorafgaand aan de voorstelling heerlijk genieten van Veluwse streekgerechten.
meer lezen...

Galerie PS20

Kunstgalerie, met regelmatig wisselende exposities van buitenaf alsmede eigen werken.
meer lezen...

Verzantvoort Goudsmid Galerie

Meester Goudsmid Bossche Goudsmeden Gilde. Met de hand gemaakte sieraden/juwelen. Mogelijkheid om opdrachten te laten uitvoeren. Het tentoonstellen van kunst, zoals objecten, schilderijen, foto's, beelden etc. Zes maal per jaar wordt een expositie gewisseld.
meer lezen...

Galerie Zaay!

Waar de laatste 150 jaar plantenzaden werden verkocht, is nu ruimte voor de werken van kunstenaars uit Apeldoorn en omstreken. Er zijn wisselende exposities van hedendaagse kunstdisciplines. U kunt zowel schilderijen bewonderen als sculpturen van divers materiaal, sieraden, tassen, foto’s, textiele werken, objecten uit de natuur.
meer lezen...

Museum voor Kunst in de Openbare Ruimte (KOR)

De openbare ruimte is rijk aan kunstwerken, waarvan de meeste onopgemerkt worden voorbijgelopen, -gefietst of -gereden. Kunst gaat zo op in de omgeving dat mensen die niet meer zien. Het doel is om kunst weer een prominente rol laten spelen in de leefomgeving door mensen opnieuw te laten kijken naar kunst in de openbare ruimte.
meer lezen...