Bloeiend

Gratis cultureel festival voor het hele gezin!

 

Gigant, CODA, en ACEC vieren op zaterdag 1 september de start van het nieuwe culturele seizoen met Bloeiend! Tussen 12:00 en 17:00 uur is er op en rondom het Van Reekumplein (tussen Gigant en CODA) heel veel te zien en te beleven op het gebied van muziek, dans, kunst, theater, techniek, mode en circus.

 


Naast een mooie line up aan muziekoptredens, is er deze dag nog veel meer te beleven. Muziekliefhebbers kunnen beats (leren) maken en verschillende muziekinstrumenten uitproberen zoals basgitaar, trompet, viool, gitaar, hobo en harp.

Creatieve bezoekers kunnen onder andere (leren) illustreren, schilderen en naaien. Houd je van techniek? Grijp dan je kas om mee te doen aan een heus robottoernooi of bouw mee aan de langste knikkerbaan!

 


Ook kunnen bezoekers kennis maken met de Precious Plastic machines van CODA FabLab die van plastic afval een nieuw en fantastisch eindproduct maken. Verder is er straattheater, een circusspeelplaats, theaterkaraoke en een verhalenwerkplaats. Het festival wordt om 17:00 uur afgesloten met de opening van Apeldoorn Fotostad bij ACEC. De Nederlandse brassband Gallowstreet zal vanaf 16:00 uur de dag feestelijk afronden.

 


Het volledige programma vind je op www.gigant.nl/bloeiend