EK Beachvolleybal in de Apeldoornse binnenstad!

In juli 2018 komt de Europese beachvolleybaltop naar Nederland voor het DELA EK Beachvolleybal. Van 15 t/m 21 juli strijden de beste beachvolleyballers om een felbegeerd plekje op ’t podium. Naast Den Haag, Rotterdam en Utrecht is ook Apeldoorn een van de speelsteden waar deze strijd gaat plaatsvinden… En hoe!

Tijdelijk stadion in hartje Apeldoorn

Speciaal voor het EK Beachvolleybal worden er tijdelijke stadions gebouwd op bijzondere locaties in de speelsteden. Zo ook op het Marktplein. Vanuit dit beachvolleybalstadion kunnen 2000 toeschouwers genieten van de poulewedstrijden voor zowel mannen als vrouwen. Er zijn in totaal 32 mannen en 32 vrouwen teams. Leuk detail: er wordt 475 kuub zand gestort in ons pittoreske Apeldoorn… 


Speelschema

Ben je benieuwd naar het speelschema van het EK Beachvolleybal in Apeldoorn? Bekijk 'm hier.


Tickets

Er zijn verschillende soorten tickets te koop, van dagkaarten tot aan familietickets. Let op bij het kopen van tickets dat je de juiste dag kiest, de tickets zijn namelijk dag- en tijdgebonden. Wil je tickets bestellen? Dat kan hier.


Marktverplaatsing tijdens EK Beachvolleybal

Tijdens het EK Beachvolleybal zullen de markten die op het Marktplein plaatsvinden verplaatst worden. Meer informatie >>


Beach in the City

Tijdens het EK Beachvolleybal kun je uiteraard de heren en dames van het Oranje Beachteam naar de overwinning blèren. Maar dat is lang niet alles! Tijdens het EK Beachvolleybal zal de binnenstad bol staan van de beachy activiteiten. Bekijk hieronder het programma.

 

Beach Card

Van 14 tot 21 juli is er de Beach Card actie in de binnenstad. Bij elke aankoop boven de €10,- bij deelnemende winkeliers in de binnenstad krijg je een Beach Card met daarin een stempel. Deelnemende winkeliers herken je aan de grote, oranje Beach sticker in de etalage in de vorm van een ananas. Met de Beach Card kun je in totaal 6 stempels verzamelen (van verschillende ondernemers). Heb je je stempelkaart vol gekregen? Dan maak je kans op héle zomerse prijzen!

 

Prijzen

 • Reis naar Ibiza voor 2 personen van D-reizen
 • Cortina fiets van Fietsspecialist Dirk Blok
 • BBQ pakketten voor 2 personen van Biologische slagerij De Groene Weg
 • Vakantiepakketten met diverse magazines van Nawijn & Polak
 • IJs van Talamini, IJssallon Van Swoll en Claudio's IJssalon
 • Duo tickets DELA EK Beachvolleybal

 

Actievoorwaarden

 • Actieperiode: 14 t/m 21 juli
 • Geldig in deelnemende winkels in Apeldoorn Binnenstad
 • Maximaal 1 Beach Card per aankoop
 • Deelnemende winkels verstrekken eenmalig een stempel bij aankopen boven de €10,-
 • Bij 6 verschillende stempels is de kaart compleet
 • Inleveren kan bij deelnemende winkels
 • De prijzen worden verloot gedurende de hele actieperiode
 • Je wordt per mail op de hoogte gebracht van gewonnen prijzen
 • Druk- en/of zetfouten voorbehouden

Wil je meer weten over de Beach Card actie of een overzicht bekijken van de deelnemende winkeliers? Meer informatie >>


Beach Barretocht

In het kader van het EK Beachvolleybal wordt er van 19 t/m 21 juli een speciale editie van de Barretocht georganiseerd: de Beach Barretocht!

 

Om mee te doen koop je tussen 19 en 21 juli een Beach paspoort op het Marktplein voor €25,-. Dit paspoort geeft je recht op 10 heerlijke, zomerse drankjes bij 10 verschillende kroegen en cafés in de binnenstad, die variëren wijntjes, speciaal biertjes, cocktails en gin-tonics. Bij elk glas dat je nuttigt krijg je een stempel. De BOB kan uiteraard rekenen op een mooi glas frisdrank.

 

 

Om je in zomerse sferen te brengen krijg je een strohoed en een kokosnoot-beker. Elke avond wordt afgesloten in de Kapelstraat, waar de cocktailavond plaatsvindt! Heb je alle 10 de stempels weten te verzamelen in je paspoort? Lever ‘m in in de Kapelstraat voor een heerlijke cocktail bji Café Jeroen, Tapperij Den Olifant of Teun. Op zaterdag 21 juli (de laatste avond van de Barretocht) is er livemuziek in alle deelnemende kroegen en zal een paardentram rijden die je van kroeg naar kroeg verplaatst.

 

Meer weten over de Beach Barretocht? Lees meer >>


Beach BSO

Speciaal voor de kinderen in de BSO’s in Apeldoorn worden er van dinsdag 17 t/m donderdag 19 juli leuke activiteiten georganiseerd die in het teken staan van het EK Beachvolleybal. Rondom het recreatieveld op het Marktplein is een sportief en educatief programma opgesteld voor kinderen van groep 4 t/m 8. Op vrijdag 20 en zaterdag 21 juli is er de Beach BSO opvang voor winkelend publiek. Ook hiervoor is er een leuk programma opgesteld en uiteraard volledig in beachy sferen.

 


Beach Puzzeltocht door de binnenstad

In de week van 15 t/m 21 juli kun je de Apeldoornse binnenstad ontdekken door middel van een Beach puzzeltocht! Tijdens deze puzzeltocht in beach-sfeer kom je meer te weten over Apeldoorn, leer je de leukste plekjes van Apeldoorn kennen en maak je kans op leuke prijzen. Een leuke uitdaging voor zowel de bezoeker van Apeldoorn als de inwoner van Apeldoorn, die net dat beetje meer leert en ontdekt over zijn stad.


Apeldoorn Business Beachvolleybal Competition

Gezellig met je collega’s de beachsfeer proeven en de zomer sportief beginnen? Geef je dan op voor de Apeldoorn Business Beachvolleybal Competition. Dit toernooi wordt gespeeld tussen Apeldoornse bedrijven van 17 t/m 19 juli op diverse speciaal aangelegde velden in de binnenstad. Wil je meedoen? Je kunt jouw dreamteam aanmelden tot 10 juli. Meer informatie >>


Meer weten over Beach in the City? Lees meer >>