Het Apeldoorns Wijnfestijn

Wijnliefhebbers opgelet! Op zondag 26 mei wordt er in de binnenstad voor de eerste keer het Apeldoorns Wijnfestijn georganiseerd. De Kapelstraat wordt omgetoverd tot een waar wijnwalhalla en van 15.00 tot 21.00 kun je proeven van zo'n 75 fijne wijntjes.

 


Weergaloze wijnen

Tijdens dit evenement in hartje binnenstad wordt de Kapelstraat gevuld met kramen vol mooie en bekende wijnen uit verschillende landen van Europa. Italiaanse, Franse en Spaanse wijnen komen volop aan bod.

 

Bij de entree krijg je een glas voor €2,50 aan statiegeld. Met dit glas loop je langs de diverse kramen in de straat en kun je kiezen voor een slokje wijn, een half glas of een heel glas wijn. De prijzen verschillen uiteraard per wijn. En bij inlevering van je glas krijg je je betaalde statiegeld weer terug!

 

Hapjes en muziek

Bij een goed glas wijn hoort natuurlijk lekker eten. En dat is er! Wiebe, chef-kok van Den Olifant, duikt de keuken in om de beroemde happen van de tapperij voor je klaar te maken. Een dj en fijne deuntjes op de achtergrond maken deze dag helemaal af. Gratis entree!