Erfgoedfestival Apeldoorn 1900

 

Kom Apeldoorn (her)ontdekken van 2 september tot en met 28 oktober 2018 in de binnenstad en het Cultuurkwartier! 

 

 

Jaarlijks worden er in het kader van dit erfgoedfestival verschillende activiteiten georganiseerd en wordt er een expositie en buitenmuseum ingericht omtrent een centraal thema. Het thema van dit jaar? Werk en ambacht!

 

Kick-off op zondag 2 september

Op zondag 2 september wordt je in de binnenstad getrakteerd op een heerlijk dagje uit. Kom winkelen tijdens deze koopzondag en ontdek Apeldoorn 1900 tijdens een wandeling door de Hoofdstraat. Etalages vol Jugendstil-elementen, giveaways bij diverse winkels en activiteiten voor dat ene speciale fotomoment. Ontdek gerestaureerde gevels van prachtpanden waar vroeger een bakker, slager of juwelier huisvestte en eind je reis met een bezoek aan CODA.

 

Binnenmuseum - Expositie in CODA Centrale Bibliotheek 

CODA presenteert het thema dit jaar met behulp van een interessante expositie in CODA Centrale Bibliotheek, genaamd ‘Apeldoorn 1917’. Laat je verrassen door foto’s van ambachten in Apeldoorn door de jaren heen en ontdek de bijzondere verhalen achter de foto’s! 

 

 

Van een expositie in CODA Centrale Bibliotheek, foto’s en films in het Buitenmuseum die je laten zien welke ambachten Apeldoorn rijk was tot de prachtige aankleding van de Hoofstraat. Maak een cultuurhistorische wandeling, bezoek de kick-off op 2 september of kom langs in de Hoofdstraat en verzamel prachtige postcards bij deelnemende partners. 


Meer weten? Bekijk de website van Apeldoorn 1900.