Antiek- en Curiosamarkt

Donderdagen 13 juli, 27 juli en 10 augustus 2017- Marktplein Apeldoorn
 

Op donderdag 13 en 27 juli en 10 augustus 2017 vindt de Antiek- en Curiosamarkt weer plaats. Door haar omvang en de kwaliteit van de aangeboden waren zijn de Antiek- & Curiosamarkten op het Marktplein een begrip. Het aanbod is groot; ook dit jaar zijn er maar liefst rond de 300 kramen per markt.

Traditiegetrouw worden de kramen bezet door bedrijven die handelen in antiek, door deelnemers die het verzamelen van antiek als hobby hebben en door deelnemers die de zolder van hun voorouders aan het opruimen zijn geweest. Deze deelnemers komen niet alleen uit Nederland, maar ook uit België en Duitsland. Er is dus voor iedereen wat wils: hoogwaardig antiek en oude, leuke snuisterijen.

Ga terug in de tijd en vergaap je aan de oude serviezen, nostalgisch speelgoed, klein meubilair, klokken, tuindecoraties, snuffelen tussen boeken en platen en andere sfeervolle artikelen van vroeger. Velen gaan dan ook weer naar huis met een artikel zoals oma dat vroeger in huis had.

Uiteraard wordt er ook aan de inwendige mens gedacht. Op diverse locaties op het Marktplein staan stands waar je kan genieten van een hapje en een drankje. Na afloop kun je natuurlijk ook heerlijk uitrusten op één van de terrassen op het Raadhuisplein of elders in de stad! Tijd: 09.00 tot 17.00 uur, toegang is gratis. 


 Historisch Festival Apeldoorn 1900: 100 Jaar Hoofdstraat 

Donderdag 13 juli
Verhalenvertellers en straatmuzikanten vind je op het Raadhuisplein, het Leienplein in de Kapelstraat en op het Caterplein van 14.00 tot 21.00 uur. De Apeldoornse stadsdichter draagt een bijzonder gedicht voor. Verstuur een historische ansichtkaart bij wandelende brievenbus Pieta Post en bekijk de oude Ford-bussen van het Fordmuseum. Kortom, maak een reis terug in de tijd. De winkels zijn op donderdagavond geopend tot 21.00 uur. Het is het afsluitingsfeest van de eerste editie van jaarlijks terugkerend erfgoedfestival 'Apeldoorn 1900'. Lees meer...