6 x culinaire hotspots die nog in 2018 openen

De binnenstad bruist; ondernemingen komen en gaan. Er zijn nog een heleboel culinaire zaken die de komende weken hun deuren openen in de binnenstad. Benieuwd welke dat zijn? Bekijk hier een overzicht van alle fijne culinaire zaakjes die nog in 2018 hun intrek nemen in de binnenstad.

 

Brasserie La Vie

Restaurant Leef aan de Hoofdstraat vlakbij het Caterplein is al een tijdje gesloten. Het slechte nieuws is dat Leef ook nooit meer open zal gaan. Het goede nieuws is dat zich er in het pand een nieuw restaurant zal vestigen! Brasserie La Vie opent over enkele weken haar deuren. Het wordt een plek waar je lekker kunt eten en borrelen op een prima locatie in de binnenstad. Wij zijn benieuwd!

 


Poké Bowl King

Binnenkort is de Beekstraat dé plek waar je moet zijn als je zin hebt in een poké bowl: een kom vol kleingesneden rauwe vis, sushirijst en allerlei verschillende toppings als zeewier, avocado, edame of mais. Eigenlijk een soort omgekeerde sushi. Geen fan van (rauwe) vis? Je kunt zowel standaard bowls kiezen of er zelf één samenstellen met meer dan genoeg vega- en vleesopties. Er is al een Poké Bowl King gevestigd in Zwolle. De tweede vestiging opent waarschijnlijk begin december in Apeldoorn. Lekker!

 


WAAR & Rembrandt

We weten allemaal dat er hard gewerkt wordt om de Markstraat om te toveren tot een hippe, levendige hotspot. WAAR is één van de ondernemers die verkassen naar dit upcoming straatje. Op maandag 19 november opent het gloednieuwe pand van WAAR in de Marktstraat inclusief een bar met koffie en fijne zoetigheden. Rembrandt verlaat ook zijn stek in de Hoofdstraat en gaat in de Markstraat verder als Lunch & Wijnbar. Eind dit jaar verwelkomt Rembrandt je graag aan de Markstraat 3a.

 


Despacito

Des-pa-cito… Bijna onmogelijk om uit te spreken zonder ‘t te zingen. In het oude pand van Italiaans restaurant Dante opent binnenkort dit Argentijnse grillrestaurant. De twee broers die 't restaurant gaan runnen zijn al in het bezit van enige ervaring: ze bezitten al een restaurant in Arnhem en Dieren. Met mooie biefstukken en ribeye van de houtskoolgrill zit de verwoede vleeseter hier prima op z'n plek. De opening van Despacito stond voor begin november op de planning dus je zult ongetwijfeld snel kunnen aanschuiven.

 


Sushi Next

Vanaf december is Apeldoorn een nieuw sushi- en grillrestaurant rijker! Bij Sushi Next in de Nieuwstraat kunnen straks zo’n 250 (!) mensen tegelijk genieten van onbeperkt sushi en grillgerechten voor een vaste prijs. Het leuke is dat er ook een terras bij komt zodat je in de zomer kunt genieten van Aziatische lekkernijen in de buitenlucht. Het restaurant is druk bezig met de verbouwingen van drie panden die samen worden gevoegd tot één pand met een oppervlakte van maar liefst 600 m2.

 


SMUL

De delicatessenzaak SMUL in de Asselsestraat verhuist naar de Hoofdstraat. Bij SMUL kun je terecht voor broden, kaas, wijn, vleeswaren, verse maaltijden en de állerlekkerste delicatessen van Apeldoorn. De zaak zal zijn intrek nemen in het voormalige pand van Floortjes Beurs. Aan de zijkant komt een broodjescorner waar je vers belegde broodjes kunt bestellen. Met de intrek in het nieuwe pand is er simpelweg meer plek wat mogelijkheden qua producten en presentatie biedt. De opening staat gepland voor begin december.