De lekkerste koffie in Apeldoorn drink je hier

Tijdens een dagje winkelen aan de Hoofdstraat en omliggende straatjes en pleinen in Apeldoorn is een lekkere kop koffie natuurlijk praktisch onmisbaar. Dan ben je in Apeldoorn natuurlijk op de goede plek! Op deze vier plekken in de binnenstad drink je de lekkerste koffie.

 


Martins Brasserie

Martins Brasserie is al jaren een vertrouwde aanblik aan de Paslaan. Bij Apeldoorners is Martins razend populair en dat merk je: het is er elke dag gezellig druk. Niet voor niets: Martins serveert niet alleen lekkere gerechten, maar ook nog eens een selectie van zelfgekozen wijnen. Ook de koffie is er niet te versmaden: bedrijfsleider Lizzy Vosselman werd bijvoorbeeld al eerder gekroond tot ‘Best Barista in town’. Adres: Paslaan 5.

 


Koffiehuis Schenkers

Voor een mooie koffie-ervaring ben je bij Koffiehuis Schenkers aan de Van Kinsbergenstaat aan het juiste adres. Je kunt hier zowel binnen als 's zomers heerlijk buiten aanschuiven en genieten van zelf gebrande koffie, broodjes, speciaalbiertjes en huisgemaakt gebak. Mooi pluspunt: ook flexwerken is geen probleem bij Schenkers. Het koffiehuis heeft gratis snelle wifi en stroom aan de grote tafel binnen.

 

Het team van eigenaar Matt van Maastricht werkt elke dag vol overtuiging om gasten een welkom en vertrouwd gevoel te geven. En dat lukt: Schenkers heeft een inmiddels een vaste plek veroverd in de Apeldoornse binnenstad. Adres: Van Kinsbergenstraat 8.

 


Central Park 

Een knusse, gezellige huiskamer, waar je ook nog eens koffie van topkwaliteit kunt krijgen: dat is Central Park aan de Kapelstraat. Central Park Apeldoorn lijkt op een ouderwetse winkel met allerlei aparte meubels. Je drinkt hier je Chai Latte, thee of koffie verkeerd in een unieke setting. Central Park serveert ook heerlijke taartjes, muffins en als je reserveert, een uitgebreide high tea. Adres: Kapelstraat 1.

 


Het Apeldoorns Koffiehuys

In de Apeldoornse Korenpassage bevindt zich het Apeldoorns Koffiehuys: een gezellige plek voor een goede kop koffie of lekkere lunch tussen het winkelen door. Ook hier kun je terecht voor een verrassende high tea: met thee van Simon Lévelt aan de Hoofdstraat en verse, huisgemaakte carrotcake. Als je gelukt hebt, vind je een fijn plekje in de binnentuin of het terras, waar de sfeer van het Apeldoorns Koffiehuys helemaal tot zijn recht komt. Adres: Korenpassage 37.

 


Nog niet uitgeshopt?

Na een vers kopje koffie 't liefst nog even verder winkelen? Snappen we heel goed. De binnenstad biedt een veelzijdig aanbod: van de grote winkelketens in de Hoofdstraat tot de kleine, exclusievere boetiekjes in de zijstraatjes. Bekijk eens ons overzicht van de leukste adresjes in de binnenstad. Happy shopping! Meer lezen >>